3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Hovězí rolky plněné


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

směs k naplnění rolek

  • 190 gramů bílý žampión, čerstvý
  • 1 kus cibule
  • 1 stroužek stroužek česneku
  • 20 gramů máslo
  • 15 gramů zelené natě jarní cibulky
  • 1 kus hermelínu
  • 60 gramů kuskus
  • 50 gramů vlašský ořech, loupaný
  • sůl

omáčka

  • 1 litr voda
  • 1 kostka hovězí bujón (pro 0,5 l vody)
  • odřezky hovězího masa
  • 2 lístky bobkový list, sušený
  • 2 kusy pepře celého
  • 2 kusy nové koření
  • 1 kus mrkve na kolečka

příloha

  • 300 gramů rýže
  • 1 litr voda
  • 1 čajová lžička sůl

ostatní

  • 8 plátků debrecínské pečeně
  • 4-8 kusů vajec natvrdo
  • 800 gramů hovězího zadního
5

Příprava

    ořechy
  1. nejprve nasekáme vlašské ořechy v mixovací nádobě               5 sec./rychlost 6

  2. vejce
  3. připravíme dle postupu jak uvařit vajíčko - tvrdá vejce (buď budeme plnit půl vejce na rolku, nebo celé, dle toho je třeba upravit počet)


    po uvaření ihned oloupeme a za tepla zabalíme do potravinové folie, folii utáhneme tak, aby z vajec vznikl váleček a rolka se tak lépe plnila

  4. maso
  5. maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme. Odřezky masa uschováme. Na připravené plátky masa klademe plátky debrecínky.

  6. směs na plnění rolek
  7. cibuli a česnek vložíme do michovací nádoby a sekáme 3 sec./rychlost5

  8. přidáme máslo a zpěníme 2minuty 30sec./Varoma/rychlost1


    přidáme očištěné žampiony a sekáme 5sec./rychlost 5. 


    Směs zpěníme 3 minuty/Varoma/rychlost1


     

  9. přidáme na čtvrtiny nakrájený hermelín, mixujeme 5 sec./rychlost 4


    přidáme kuskus, ořechy a na kolečka nakrájenou nať jarní cibulky a mixujeme 5sec./rychlost 4


    směs vyjmeme a necháme vychladnout

  10. rolky
  11. vychlazenou směs klademe na plátky masa s debrecínkou


    vložíme vejce(polovinu, nebo celé - vytvarované do válečku).


    Zabalíme do rolky a sepneme sponami, nebo provázkem.


    Rozprostřeme do Varoma nádoby.

  12. konečná úprava
  13. Do košíku vložíme rýži, propláchneme vlažnou vodou.


     

  14. Do mixovací nádoby nalijeme litr vody, vložíme košík s rýží a přidáme lžičku soli. Uzavřeme mixovací nádobu.

  15. Na víko mixovací nádoby umístíme Varoma mísu a vaříme 30min./Varoma/rychlost 3.


    Po uplynutí doby vyjmeme rýži, do mixovací nádoby nalijeme 1l vody, přidáme bujon, mrkev na kolečka, bobkový list, pepř, nové koření a odřezky masa.


    Vaříme 30min./Varoma/rychlost 3.

  16. Po uplynutí doby sundáme Varoma mísu. Z mixovací nádoby odstraníme bobkový list, nové koření a pepř. Zbytek mixujeme dle potřeby rychlost 10. Omáčku již nemusíme zahušťovat.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

pokud nechceme, aby byla rýže zbarvená šťávou z masa, vaříme samostatně

jako příloha vhodné také těstoviny, nebo brambory


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • to jsem ráda! na to, že to

    Vložil aldorfovam on 13. července 2014 - 20:15.

    to jsem ráda! na to, že to byl pokus omyl, tak to bylo mňamoznítmrc_emoticons.)

    Party

     

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • dnes jsem delala , nedala

    Vložil vrbecka on 13. července 2014 - 20:09.

    dnes jsem delala , nedala jsem kuskus a byly vynikající! Vařila jsem s těstovinama,/zvlašŤ/, takže jsem musela omačku zahustit , ale i tak paráda tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Tak vyzkousejte...jako pokus

    Vložil aldorfovam on 24. března 2014 - 01:26.

    Tak vyzkousejte...jako pokus to nebylo spatny Party

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • škoda, že to nemůžeme

    Vložil jakubch on 23. března 2014 - 23:35.

    škoda, že to nemůžeme virtuálně ochutnat, vypadá to parádně, díky!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,