3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jehněčí na majoránce


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

2 porce/porcí

Jehněčí na majoránce

  • 20 gram olej
  • 250 gram jehněčí plec nebo kýta, na kostky
  • 1 čajová lžička sůl
  • 600 gram voda
  • 50 gram zelenina, na kolečka
  • 1 kus cibule
  • 2 kusy česnek
  • 30 gram máslo
  • 40 gram hl.mouky
  • 100 gram smetana
  • 1 čajová lžička majoránka
5

Příprava

  1. Kýtu nebo plecko na kostky orestovat na oleji na vysokou teplotu 10min.(nebo přednastavený recept restování v tm6).
  2. Přidat vodu, sůl. Vařit 20min.R 0,5Counter-clockwise operation, 100°C.
    Přidat zeleninu na kolečka a vařit 5min, R 0,5Counter-clockwise operation,100°C.
  3. Přes košík přecedit maso a zeleninu. Vývar uschovat.
  4. cibuli a česnek seknout 5sec., R4,5. Přidat máslo a restovat 5 min. R1, 120°C.
    Přidat mouku 3 min., R1, 100°C.
    Přilít vývar a míchat 30sec., R5.
    Přilít smetanu a majoránku a vařit 5 min., R3, 98°C
    Přidat maso a prohřát 3min., R 0,5Counter-clockwise operation, 98°C
    Podávejte s bramborem.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Brambory lze uvařit ve Varoma při vaření masa...

    Vložil Jan Stříbrný on 28. ledna 2020 - 12:34.

    Brambory lze uvařit ve Varoma při vaření masa při větším množství vody a stupni varoma při kroku 2 a 3.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,