3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kuře s omáčkou San Fernando


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

Kuře s omáčkou San Fernando

  • 150 gramů pražených burských oříšků
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 4 kusy celého pepře, červeného, zrnka
  • 2 kusy hřebíček
  • 500 gramů rajče, rozkrojených na poloviny
  • 150 gramů cibule, žlutá, rozkrojené na poloviny
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kusy pálivého čili chipotle
  • 1 polévková lžíce epazote,suchá, mexická bylinka, lze vynechat
  • 200 gramů voda
  • 30 gramů olej
  • 2 - 3 kostky drůbeží bujón (0,5 l vody), nebo domácího vývaru
  • 1000 gramů kuřecí prso, plátek, bez kostí, nebo kostek kuřecího masa
  • 500 gramů rýže
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte burské oříšky, kmín, zrnka červeného pepře a hřebíčky a pražte 8 min/Varoma/rychlostí .

    Přidejte rajčata, cibule, stroužek česneku, chilli chipotle, epazote (možno vynechat) a vodu a míchejte 30 vteřin/rychlostí 10.

    Přidejte olej, kostky drůbežího bujónu a kuřecí prsíčka a vařte 30 min/100°C/ /rychlostí .

    Mezitím uvařte v hrnci rýži podle návodu na obalu.

    Kuře s omáčkou přendejte do servírovací mísy.

    Do mixovací nádoby vložte pouze uvařená kuřecí prsíčka a sekejte 2 vteřiny/ /rychlostí 4.

    Do omáčky přidejte nasekané kuře, dobře promíchejte a podávejte s rýží.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář