3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kuře s rýží Bracarense


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Kuře s rýží Bracarense

  • 100 gramů cibule
  • 2 kusy stroužek česneku
  • 60 gramů olivový olej
  • 1200 gramů kuře, (stehna a prsa), zbaveného kůže, bajr=ajeného na kousky
  • 2 kusy rajče, zralá, nakrájená na čtvrtky
  • 100 gramů chorizo, bez slupky, nakrájeného na plátky
  • 150 gramů uzené slaniny,nakrájené na kostičky, nakrájené na kostičky
  • 1 kostka kuřecího bujónu, nebo domácí pasty pro přípravu vývaru
  • 1 čajová lžička bobkový list
  • 1 čajová lžička soli, plus trochu navíc
  • 4 špetky pepře
  • 200 gramů voda, plus trochu navíc
  • 150 gramů bílé zelí, nakrájeného na kousky
  • 200 gramů zeleného hrášku, mraženého
  • 300 gramů dlouhozrné rýže, (nepředvařené)
  • 6
    15min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte cibuli, stroužky česneku a olivový olej a sekejte 3 sek./rychlost 5.

    Poté vařte 5 min./Varoma/rychlost 1.

    Přidejte kuřecí stehna, rajčata, salám Chorizo, slaninu, kostku kuřecího vývaru, bobkový list, sůl, pepř a 200 g vody a vařte 10 min./100 °C/ Counter-clockwise operation /rychlost Gentle stir setting .

    Přidejte kousky kuřecích prsou a vařte 10 min./100 °C/ Counter-clockwise operation /rychlost Gentle stir setting .

    Všechno kuřecí maso přendejte do Varoma mísy, aby zůstalo teplé.

    Do mixovací nádoby přidejte bílé zelí, zelený hrášek a rýži a dolijte vodou až do značky 3 litry.

    Umístěte systém Varoma na své místo a vařte 18 min./100 °C/ Counter-clockwise operation /rychlost Gentle stir setting .

    Nalijte do předehřáté servírovací mísy, přidejte kousky kuřecího masa z Varoma mísy a ihned podávejte.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář