3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kuře s rýží Bracarense


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Kuře s rýží Bracarense

  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 60 g olivového oleje
  • 1200 g kuřete, (stehna a prsa), zbaveného kůže, bajr=ajeného na kousky
  • 2 rajčata, zralá, nakrájená na čtvrtky
  • 100 g salámu Chorizo, bez slupky, nakrájeného na plátky
  • 150 g uzené slaniny,nakrájené na kostičky, nakrájené na kostičky
  • 1 kostka kuřecího bujónu, nebo domácí pasty pro přípravu vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 čaj, ová lžička soli, plus trochu navíc
  • 4 špetky pepře
  • 200 g vody, plus trochu navíc
  • 150 g bílého zelí, nakrájeného na kousky
  • 200 g zeleného hrášku, mraženého
  • 300 g dlouhozrné rýže, (nepředvařené)
  • 6
    15min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte cibuli, stroužky česneku a olivový olej a sekejte 3 sek./rychlost 5. Poté vařte 5 min./Varoma/rychlost 1.
    2. Přidejte kuřecí stehna, rajčata, salám Chorizo, slaninu, kostku kuřecího vývaru, bobkový list, sůl, pepř a 200 g vody a vařte 10 min./100 °C/ Counter-clockwise operation /rychlost Gentle stir setting .
    3. Přidejte kousky kuřecích prsou a vařte 10 min./100 °C/ Counter-clockwise operation /rychlost Gentle stir setting . Všechno kuřecí maso přendejte do Varoma mísy, aby zůstalo teplé.
    4. Do mixovací nádoby přidejte bílé zelí, zelený hrášek a rýži a dolijte vodou až do značky 3 litry. Umístěte systém Varoma na své místo a vařte 18 min./100 °C/ Counter-clockwise operation /rychlost Gentle stir setting .
    5. Nalijte do předehřáté servírovací mísy, přidejte kousky kuřecího masa z Varoma mísy a ihned podávejte.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář