3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kuskus s jehněčím masem a zeleninou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Kuskus s omáčkou a masem

  • 500 gramů rajče, překrojených na poloviny
  • 100 gramů cibule, překrojené na poloviny
  • 400 gramů jehněčí maso, nakrájeného na kostky velikosti sousta
  • 2 snítky petrželová nať, pouze listy
  • 2 snítky čerstvého koriandru, pouze lístky
  • 2 polévkové lžíce sůl
  • 1 čajová lžička pepře, čerstvě pomletého
  • 1 čajová lžička kmín, drcený
  • 2 dávky šafrán, po 0,1 gramech
  • 70 gramů olivový olej
  • 20 gramů máslo
  • 850 gramů voda
  • 150 gramů mrkev, nakrájené na kousky velikosti sousta
  • 150 gramů cuketa, nakrájených na kousky velikosti sousta
  • 150 gramů bílá ředkev, nakrájené na kousky velikosti sousta
  • 150 gramů dužina dýně, nakrájené na kousky velikosti sousta
  • 350 gramů kuskus, střední velikost
5

Příprava

  1. 1. Do mixovací nádoby vložte rajčata a cibuli a sekejte 4 vteřiny/rychlostí 5.

    2. Přidejte jehněčí maso, bylinky, 1 polévkovou lžíci soli, koření, 30 gramů olivového oleje, máslo, 500 gramů vody, mrkev, cukety, ředkve a dýni a vařte 35 minut/Varoma/Zpětný chod/rychlostí 1. 

    3. Mezitím vložte do salátové mísy kuskus, 350 gramů vody, 40 gramů olivového oleje a 2 čajové lžičky soli a dobře promíchejte. Nechejte stát 15 minut.

    4.Do Varoma mísy vložte kuskus, nasaďte Varoma do správné pozice a vařte v páře 15 minut/Varoma/Zpětný chod/rychlostí 1.

    5. Jehněčí ragú podávejte na talířcích s kuskusem.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

TIPY

- pokrm posypejte nasekaným koriandrem nebo petželkou

- místo másla můžete použít "smen", což je marocké kořeněncé máslo

 

VARIACE NA TAJIN

- tento pokrm pochází z Maroka. Místní kuchyně je záviděníhodná a unikátní, snoubí se v ní arabský, perský a andaluský vliv

- jde o variaci na snad nejznámější pokrme marocké kuchyně: tajine - dušený pokrm z masa v hojně kořeněné, hedvábné omáčce


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.