1 Musaka

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Musaka


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

  • 170 g sýr, Parmazán, nakrájeného na kousky
  • 600 g lilek, nakrájeného na plátky (1 cm)
  • 600 g brambora, nakrájených na plátky (1 cm)
  • Mleté hovězí
  • 100 g cibule, přepůlené
  • 50 g olivový olej
  • 700 g hovězí maso, mleté, či jehněčího masa
  • 150 g červené víno
  • 400 g rajčata v plechovce, nakrájených
  • 2,5 čaj, ových lžiček soli
  • 0,5 čajové lžičky pepře
  • 0,25 čajové lžičky hřebíčku, mletého
  • 1 čajová lžička skořice, mletá
  • Omáčka Mornay
  • 60 g máslo, nakrájeného na kousky
  • 80 g hladká mouka
  • 1000 g mléko
  • 1 čaj, ová lžička soli
  • 0,25 čajová lžička pepře
  • 1 špetka muškátni orešek
  • 1 vejce
  • 6
    40min
    Doba přípravy 40min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte parmazán a sekejte 10 sek./rychlost 9. 40 g parmazánu si přendejte do jedné mísy pro přípravu omáčky Mornay, zbytek dejte do druhé mísy. Obě mísy odložte stranou.
    2. Do Varoma mísy vložte lilek, položte do ní Varoma tácek a na něj dejte brambory. Odložte systém Varoma stranou.
    3. Předehřejte troubu na 180 °C.
    4. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 sek./rychlost 5. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.
    5. Přidejte olivový olej a vařte 4 min./Varoma/rychlost 1. Míchejte 5 min./Varoma/ zpětný chod /rychlost 2, otvorem ve víku přidejte mleté maso, přímo na rotující nůž.
    6. Přidejte červené víno, konzervovaná rajčata, sůl, pepř, mletý hřebíček a skořici a vařte 5 min./100 °C/ Counter-clockwise operation /rychlost 1. Umístěte systém Varoma na své místo a vařte 20 min./Varoma/ Counter-clockwise operation /rychlost 1.
    7. Vyndejte Varoma tácek, brambory přendejte do gratinovací mísy (40x25x6 cm), přidejte 20 g olivového oleje a ½ čajové lžičky soli, lehce promíchejte a připravenou směs rovnoměrně navrstvěte do gratinovací mísy. Vařené brambory posypte trochou parmazánu a přidejte vrstvu mletého masa. Na vrstvu mletého hovězího položte plátky lilku, opět posypte parmazánem a pokryjte zbývajícím mletým masem. Vyčistěte mixovací nádobu.
    8. Do mixovací nádoby vložte máslo a ohřívejte 3 min./100 °C/ No counter-clockwise operation /rychlost 1.
    9. Přidejte mouku a vařte 3 min./100 °C/rychlost 1.
    10. Přidejte mléko, sůl, pepř a muškátový oříšek a vařte 12 min./100 °C/rychlost 3.
    11. Míchejte 1 min./100 °C/rychlost 3, otvorem ve víku přidejte vejce a 40 g parmazánu, přímo na rotující nůž.
    12. Omáčku Mornay nalijte na lilkovo-masovou směs a posypte zbývajícím parmazánem. Musaku pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 40-50 minut.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zajímavý název i recept,..ale

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 15:11.

    Zajímavý název i recept,..ale podle fotky se mi to líbí. Časově sice náročnější, ale určitě vyzkouším tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Je to na dýl, ale stojí to za

    Vložil Jan Stříbrný on 27. listopadu 2013 - 16:08.

    Je to na dýl, ale stojí to za totmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,