Doba přípravy
30min
Celkový čas
30min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 12.08.2016
Ingredience & Porce
- Těsto na ravioli
- 200 g hladká mouka, hladké, na těstoviny
- 2 vejce, (à 60 g)
- 1 čajová lžička olej
- 1 čajová lžičkasýru, parmazánu, strouhaného
- 1 čaj, ová lžička soli
- Náplň
- 1 kousek citrónové kůry, z osminy citronu
- 4 snítky petržel, čerstvá
- 400 g ricotta sýr, čerstvé
- 1 vejce, (à 60 g)
- 1 polévková lžíce cukr
- 1 čaj, ová lžička soli
- 1 ždibec pepř černý, mletý
- Jehněčí ragů s rajčaty
- 1 stroužek česneku
- 30 g cibule
- 20 g extra panenský olivový olej, plus trochu navíc
- 600 g jehněčí maso, bez kosti, nakrájeného na kousky
- 700 g drcená rajčata
- 100 g voda
- 2 snítky petržele,čerstvé, pouze listy
- 1 - 1,5 čajové lžičky soli
- sýr, parmazán, strouhaný, dle chuti or sýr pecorino, strouhaný, dle chuti
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny na těsto a hněťte 2 min./ "Zamknout mixovací nádobu" / "Těsto" . Těsto vyndejte, přeložte na prkénko a přikryjte mísou. Je-li to nutné, vyčistěte a vysušte mixovací nádobu.
- Do mixovací nádoby vložte citronovou kůru a sekejte 15 sek./rychlost 8.
- Přidejte petrželku a sekejte 5 sek./rychlost 7.
- Nasaďte metličku!
- Přidejte ricottu, vejce, cukr, osolte a opepřete a mixujte 5 sek./rychlost 3.
- Sundejte metličku!
- Těsto rozválejte na pomoučeném prkénku na velmi tenké, dlouhé pláty (30x10 cm), můžete také použít přístroj na těstoviny. Na polovinu těsta naneste v řadě za sebou malé množství náplně (1 čajovou lžičku) a mezi jednotlivými dávkami náplně ponechte trochu místa. To celé překryjte druhou polovinou těsta, jemně vymačkejte vzduch a uplácejte těsto kolem náplně. Ravioli vykrájejte pomocí vykrajovátka a nechte je na pomoučeném prkénku.
- Do mixovací nádoby vložte česnek a cibuli a sekejte 4 sek./rychlost 7.
- Přidejte olej a kousky jehněčího a vařte 10 min./100 °C/ "Zpětný chod" /rychlost 1.
- Přidejte drcená rajčata, vodu, petrželku a sůl a vařte 15 min./Varoma/ "Zpětný chod" /rychlost "Jemné míchání" .
- Během vaření vymažte Varoma mísu a Varoma tácek olejem, vložte do nich v řadě za sebou ravioly a každou propíchněte párátkem, aby z nich unikl vzduch.
- Umístěte systém Varoma na své místo a vařte 20 min./Varoma/ "Zpětný chod" /rychlost "Jemné míchání" .
- Ravioly rozložte na talíř, přelijte rajčatovou šťávou z ragú a navrch posypte parmazánem či sýrem Pecorino. Ravioly podávejte jako první chod a jehněčí ragú jako hlavní chod.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
skvělý recept,těsto termomix zvládá perfektně a jehněčí je mňamka
Těsto na těstoviny z TM je bezkonkurenční
Mňam
lákavá dobrota a skvěle srozumitelně nafocený postup
vypadá to moc fajn