3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Ravioli plněné sladkou ricottou s jehněčím ragú


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • Těsto na ravioli
  • 200 g hladká mouka, hladké, na těstoviny
  • 2 vejce, (à 60 g)
  • 1 čajová lžička olej
  • 1 čajová lžička sýru, parmazánu, strouhaného
  • 1 čaj, ová lžička soli
  • Náplň
  • 1 kousek citrónové kůry, z osminy citronu
  • 4 snítky petržel, čerstvá
  • 400 g ricotta sýr, čerstvé
  • 1 vejce, (à 60 g)
  • 1 polévková lžíce cukr
  • 1 čaj, ová lžička soli
  • 1 ždibec pepř černý, mletý
  • Jehněčí ragů s rajčaty
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g cibule
  • 20 g extra panenský olivový olej, plus trochu navíc
  • 600 g jehněčí maso, bez kosti, nakrájeného na kousky
  • 700 g drcená rajčata
  • 100 g voda
  • 2 snítky petržele,čerstvé, pouze listy
  • 1 - 1,5 čajové lžičky soli
  • sýr, parmazán, strouhaný, dle chuti or sýr pecorino, strouhaný, dle chuti
  • 6
    30min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny na těsto a hněťte 2 min./ Closed lid / Dough mode . Těsto vyndejte, přeložte na prkénko a přikryjte mísou. Je-li to nutné, vyčistěte a vysušte mixovací nádobu.
    2. Do mixovací nádoby vložte citronovou kůru a sekejte 15 sek./rychlost 8.
    3. Přidejte petrželku a sekejte 5 sek./rychlost 7.
    4. Nasaďte metličku!
    5. Přidejte ricottu, vejce, cukr, osolte a opepřete a mixujte 5 sek./rychlost 3.
    6. Sundejte metličku!
    7. Těsto rozválejte na pomoučeném prkénku na velmi tenké, dlouhé pláty (30x10 cm), můžete také použít přístroj na těstoviny. Na polovinu těsta naneste v řadě za sebou malé množství náplně (1 čajovou lžičku) a mezi jednotlivými dávkami náplně ponechte trochu místa. To celé překryjte druhou polovinou těsta, jemně vymačkejte vzduch a uplácejte těsto kolem náplně. Ravioli vykrájejte pomocí vykrajovátka a nechte je na pomoučeném prkénku.
    8. Do mixovací nádoby vložte česnek a cibuli a sekejte 4 sek./rychlost 7.
    9. Přidejte olej a kousky jehněčího a vařte 10 min./100 °C/ Counter-clockwise operation /rychlost 1.
    10. Přidejte drcená rajčata, vodu, petrželku a sůl a vařte 15 min./Varoma/ Counter-clockwise operation /rychlost Gentle stir setting .
    11. Během vaření vymažte Varoma mísu a Varoma tácek olejem, vložte do nich v řadě za sebou ravioly a každou propíchněte párátkem, aby z nich unikl vzduch.
    12. Umístěte systém Varoma na své místo a vařte 20 min./Varoma/ Counter-clockwise operation /rychlost Gentle stir setting .
    13. Ravioly rozložte na talíř, přelijte rajčatovou šťávou z ragú a navrch posypte parmazánem či sýrem Pecorino. Ravioly podávejte jako první chod a jehněčí ragú jako hlavní chod.
  1. Popište zde přípravné kroky receptu

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

  3. Popište zde přípravné kroky receptu

  4. Popište zde přípravné kroky receptu

  5. Popište zde přípravné kroky receptu

10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář