Nacházíte se zde:
RECEPT PRO THERMOMIX ®
4
Ingredience & Porce
Uzené vepřové maso s ananasem, kyselým zelím a bramborami
- 600 gramů kyselé zelí
- 1 plechovka kostek ananasu, (560 g)
- 600 gramů uzené maso, vepřové, bez kosti, nakrájeného na plátky (1,5 cm)
- 500 gramů voda
- 0,5 čajová lžička soli
- 750 gramů brambora, rozčtvrcených
- OMÁČKA
- 40 gramů hladká mouka, hladké
- 50 gramů smetany
- 1 čajová lžička hořčice
- 0,5 kostka masový bujón, kostka (pro 0.5L)
- 0,125 - 0,25 čajové lžičky pepř černý, mletý
-
6
15min
Doba přípravy 15minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
-
Do Varoma mísy vložte kyselé zelí. Kousky ananasu nechte okapat a ananasovou šťávu si uschovejte. Kousky ananasu smíchejte s kyselým zelím a tuto směs proložte plátky uzeného masa.
Do mixovací nádoby dejte vodu a sůl, nasaďte košík a navažte do něho brambory. Umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 45 min./Varoma/rychlost 1.
Odložte systém Varoma a košík stranou a udržujte v teple.
Do šťávy z vaření přidejte ananasovou šťávu a v případě potřeby i vodu, a to až do značky 0,5 l na mixovací nádobě.
Přidejte mouku, smetanu, hořčici, masový vývar a pepř a mixujte 5 sek./rychlost 5, poté vařte 3 min./100 °C/rychlost 3.
Kyselé zelí dejte do mísy a přelijte polovinou omáčky. Plátky vepřového servírujte s bramborami, kysaným zelím a zbývající omáčkou.
10
11
Komentáře
Přidat komentářDoporucuji chutne jidlo
Doporucuji chutne jidlo
Zajímavá kombinace chutí,
Zajímavá kombinace chutí, ráda tento recept vyzkouším! vypadá lákavě!
Tak to je kombinace:-)rád
Tak to je kombinace
rád vyzkouším