3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Losos s limetkovou omáčkou


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • 4 filety lososa, bez kůže
  • 1 limeta,oloupat kůru a nakrájet na nudličky,vymačkat šťávu
  • 4 jarní cibulky, očistit a omýt
  • 2 čajové lžičky krémžské hořčice
  • 2 čaj, ové lžičky medu
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1/4 l drůbežího vývaru
  • sůl
  • nahrubo umletý pepř
  • 1 limeta na ozdobu,nakrájet na osminky
  • 6
    10min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

  1. Limetu omyjeme,kůru oloupeme a nakrájíme na velmi tenké nudličky.Část jich odložíme na ozdobu.Vymačkáme šťávu.

    Cibulku rozkrájíme na menší kusy,vložíme do nádoby a sekáme 5sekund/R6

    Přidáme máslo a restujeme 8minut/R2/Counter-clockwise operation

    Přilejeme limetovou šťávu a drůbeží vývar,přivedeme do varu 100°C/R2/Counter-clockwise operation/2minuty

    Vmícháme limetovou nakrájenou kůru

    Dosolíme,opepříme

    Lososa osolíme a potřeme směsí hořčice smíchanou s medem a opečeme na pánvi s 1 lžicí oleje

    Podáváme se šťouchanými bramborami,nebo s bramborovo-celerovým pyré a ozdobíme osminkami limety

    Omáčku lze použít i na maso drůbeží,nebo zapečené lilky,nebo jako zálivka na salát

    Omáčku lze uchovat ve sklenici s uzavíratelným výkem v lednici minimálně týden a před upotřebením protřepat

    Výživová hodnota 1 porce: 250kcal/1060kJ,37g bílkovin,10g tuků,3g sacharidů

10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Vypadá to lákavě. 

    Vložil lussy on 29. listopadu 2013 - 22:41.

    Vypadá to lákavě.  Party

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Už jen čtení tohoto receptu

    Vložil Jan Stříbrný on 20. listopadu 2013 - 01:50.

    Už jen čtení tohoto receptu je zážitektmrc_emoticons.-) Ta představa opečené rybky a limetkové omáčky,... tmrc_emoticons.p

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,