3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Mořský platýz v zeleninové omáčce


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

2 porce/porcí

Mořský platýz

  • 200 gramů mořského platýze nebo filety
  • 500-700 gramů vody
  • 1 čajová lžička citrónové šťávy
  • 0,5 čajové lžičky soli
  • 200 gramů žampiónů, čerstvých
  • 1 čajová lžička másla
  • 1 kus cibule
  • 300 gramů rajčat
  • 200 gramů mrkve
  • 50 gramů zakysané smetany
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 2 polévkové lžíce sekané petrželové natě
5

Příprava

  1. Pokapte citrónem omytou a očištěnou rybu. Posolte a nechte odležet v lednici.

  2. Dejte do nádoby vodu, do Varoma mísy rybu. Na Varoma tácek nakrájenou zeleninu a ten vložte do Varoma mísy po 20 minutách vaření. Vařte 35-40 min./Varoma/rychlost 2. Po uvaření odložte rybu stranou.

  3. Zeleninu s  bujónem  dejte  do  nádoby  a  vařte 5 min./100°C/rychlost 2. Přidejte smetanu.

  4. Rybu servírujte na talíř, zalitou omáčkou a posypanou petrželovou natí.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.