3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Pstruzi v holandské omáčce


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

2 porce/porcí

  • 750 g vody
  • 0,5 čaj, ové lžičky soli
  • 350 g brambor, nakrájených na kostičky
  • 2 kusy pstruhů, vykuchaných a oškrábaných
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř, mletý
  • 350 g zeleniny, čerstvé, např. květák, nakrájená mrkev, chřest
  • Holandská omáčka
  • 50 g vývaru
  • 100 g másla, nakrájeného
  • 4 kusy žloutků
  • 50 g vína, bílého
  • 10 g citrónové šťávy
  • 0,5 čaj, ové lžičky soli
  • 0,5 čajové lžičky pepře, mletého
  • 6
    41min
    Doba přípravy 41min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby nalejte vodu a osolte.
    2. Vložte brambory do košíčku, vložte do mixovací nádoby a uzavřete víkem.
    3. Očištěné a vykuchané pstruhy pokapejte citrónovou šťávou, osolte, opepřte a vložte do Varoma mísy.
    4. Očištěnou zeleninu položte na tácek Varoma, vložte do mísy Varoma a položte na víko Thermomixu a vařte 35 min./Varoma/rychlost 1.
    5. Zkontrolujte, zdali je vše uvařeno, ryby, zeleniu a brambory udržujte v teple.

      Holandská omáčka:
    6. Vložte metličku do mixovací nádoby.
    7. Nalejte vývar do mixovací nádoby, přidejte máslo, žloutky, víno, citrónovou šťávu, sůl, pepř a ohřejte 6 min./60°C/rychlost 4.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • výborná, rychlá,...

    Vložil Peťunka on 19. července 2016 - 10:50.

    výborná, rychlá, téměř bez práce

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Ryba z páry není nikdy

    Vložil Jan Stříbrný on 19. listopadu 2013 - 14:40.

    Ryba z páry není nikdy vysušená a taky se při nabírání nerozpadátmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,