3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Bramborový nákyp a la pizza


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

  • 200 gramů sýr ementál, na kousky
  • Bramborové těsto:
  • 600 gramů brambora, na kousky
  • 1 kus cibule, přepůlená
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vejce
  • 1 kus houska, suchá, namočená a vymačkaná
  • 1 - 1 čajové lžičky soli
  • 0,5 čajové lžičky pepře
  • 0,25 čajové lžičky muškátni orešek
  • Rajčatová omáčka:
  • 1 kus cibule, přepůlená
  • 1 stroužek česneku
  • 70 gramů celer, na kousky
  • 100 gramů pórek, na kolečka
  • 100 gramů mrkev, na kousky
  • 30 gramů máslo
  • 400 gramů rajče, na čtvrtky
  • 30 gramů rajčatový protlak
  • 1 kostka zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 0,25 čajové lžičky pepře
  • 1 čaj, ová lžička soli
  • 1 čajová lžička pizza koření
  • 30 kusů oliva, černá, přepůlených nebo na tenké plátky
  • 6
    20min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte sýr, rozmělněte 10 sek./rychlost 6 a dejte stranou.
    2. Do mixovací nádoby vložte brambory, cibuli, česnek, vejce, housku, sůl a koření a rozmělněte 10 sek./rychlost 5. Těsto přendejte do větší vymazané formy na nákyp a předpečte 25 minut.
    3. Do mixovací nádoby dejte cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev a nasekejte 5 sek./rychlost 5.
    4. Přidejte máslo, rajčata, rajčatový protlak, bujón, pepř, sůl, koření na pizzu a poduste 4 min./Varoma/rychlost 1 .
    5. Rajčatovou omáčku přendejte na bramborové těsto, posypte olivami a strouhaným sýrem a dopečte ještě 25 minut.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář