3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Pizza Margherita


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • Těsto
  • 220 g voda, vlažné
  • 1 čajová lžička cukr
  • 20 g čerstvé droždí
  • 400 g hladká mouka
  • 30 g extra panenský olivový olej
  • 1 čaj, ová lžička soli
  • Margherita obloha
  • 300 g mozzarella, nakrájené na kousky
  • 400 g drcená rajčata
  • 2 - 3 ždibce sůl
  • 4 polévkové lžíce extra panenský olivový olej
  • 10 - 15 lístků bazalky
  • 6
    40min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte vodu, cukr a čerstvé droždí a mixujte 20 sekund/rychlostí 2.

    Přidejte mouku, extra panenského olivového oleje a sůl, hněťte 2 minuty/Dough mode .

    Dejte těsto do lehce olejem potřené větší mísy a vytvarujte do koule.

    Přikryjte misku potravinovou fólii a nechte těsto odpočívat 2 hodiny.

    Předehřejte troubu na 220°C.

    Do mixovací nádoby vložte mozzarellu a sekejte 3 sekundy/rychlostí 5.

    Přendejte do košíku a nechte okapat 10 minut.

    Na pomoučeném vále vyválejte těsto do tvaru obdélníku o tloušťce 1 cm.

    Přeneste jej na plech vyložený pečícím papírem.

    Na okrajích vytvořte z těsta tenkou obrubu.

    Na těsto rozetřete drcená rajčata, nahoru mozzarellu, posypejte solí a olivovým olejem a nakonec dejte lístky bazalky.

    Pečte v předehřáté troubě 20 -25 min. na 220 °C

    Pizzu rozkrájejte na 4 kousky a podávejte. .
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobrý nápad. 

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 14:34.

    Dobrý nápad.  Love

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • :)  konečně vyzkoušíme těsto

    Vložil zuzka@dvk.cz on 30. listopadu 2013 - 12:45.

    tmrc_emoticons.)  konečně vyzkoušíme těsto na pizzu v TM, děti pizzu milujou Big Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Mozarellu raději krájím na

    Vložil Jan Stříbrný on 23. listopadu 2013 - 21:57.

    Mozarellu raději krájím na plátky. I  tak TM  přípravu hodně urychlí.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,