Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Medová marináda na žebírka
- 1 plechovka drcených rajčat
- 125 gramů rumu
- 125 gramů medu
- 2 kusy cibule
- 25 gramů octa
- 40 gramů worcesterové omáčky
- 4 stroužek česneku
- 3 čajová lžička pepř celý, směs
- 2 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička chilli, mleté
- 3000 gramů žeber
- 3 polévková lžíce oleje
-
6
12h 10min
Doba přípravy 12h 0minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
5
Příprava
- Nejprve si připravte maso.
Žebra očistěte od zbytečného tuku, naporcujte a osušte v papírové utěrce.
Do mixovací nádoby vložte cibuli a česnek a sekejte 8 vteřin/rychlostí 5.
Stáhněte stěrkou dolů ze stěn, přidejte olej a restujete 3 minuty/120°C /rychlostí 1.
Poté přidejte zbytek ingrediencí kromě rumu a vařte 5 minut//120°C /rychlostí 1.
Nechte krátce vychladnout a přidejte rum.
Marinádu vetřete do žebírek, hezky z gruntu, ať se chuť dostane opravdu všude.
Maso vložte do uzavíratelné nádoby a uložte minimálně na 12 hodin do lednice.
Poté maso vyjměte z marinády a grilujte nebo pečte v troubě.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Podávejte s pečivem a zeleninou.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář