Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Medová marináda na žebírka
- 1 plechovka drcených rajčat
- 125 gramů rumu
- 125 gramů medu
- 2 kusy cibule
- 25 gramů octa
- 40 gramů worcesterové omáčky
- 4 stroužek česneku
- 3 čajová lžička pepř celý, směs
- 2 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička chilli, mleté
- 3000 gramů žeber
- 3 polévková lžíce oleje
-
6
12h 10min
Doba přípravy 12h 0minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
5
Příprava
- Nejprve si připravte maso.
Žebra očistěte od zbytečného tuku, naporcujte a osušte v papírové utěrce.
Do mixovací nádoby vložte cibuli a česnek a sekejte 8 vteřin/rychlostí 5.
Stáhněte stěrkou dolů ze stěn, přidejte olej a restujete 3 minuty/120°C /rychlostí 1.
Poté přidejte zbytek ingrediencí kromě rumu a vařte 5 minut//120°C /rychlostí 1.
Nechte krátce vychladnout a přidejte rum.
Marinádu vetřete do žebírek, hezky z gruntu, ať se chuť dostane opravdu všude.
Maso vložte do uzavíratelné nádoby a uložte minimálně na 12 hodin do lednice.
Poté maso vyjměte z marinády a grilujte nebo pečte v troubě.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní
11
Tip
Podávejte s pečivem a zeleninou.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář