3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Variace na svíčkovou omáčku


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

Rychlá svíčková

  • 1 cibule50 g
  • 1 kus cibule
  • 200 gramů slaniny
  • 3 kusy mrkve
  • 1 kus petržele, kořenu
  • 2 kusy pastiňáku
  • 1/2 kusu celeru, bulvy
  • 1 sklenice Halali směs na svíčkovou
  • 1/2 balíček smetany, min. 30% tuku
  • 1000 gramů vody
  • 6
    5min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Zeleninu pokrájíme na kostičky.

    Cibuli se slaninou 1 minutu restujeme na 100 C při zapnutém míchání.

    Přidáme pokrájenou zeleninu a ještě minutu restujeme.

    Zalijeme 1 l vody, přidáme halali a 8 minut mícháme při teplotě 100 C.

    Přidáme 3 lžíce šlehačky a mixujeme 1 minutu nejvyšší rychlostí.
10
11

Tip

Tip 1

Upečenou drůbeží sekanou nebo vařené hovězí maso nakrájím na plátky a přeliji omáčkou.

Tip 2 - pro houbaře -

Od poloviny září do zámrazu roste čirůvka havelka - sněhovačka, nebo kačenka.

Pokud ji nespotřebuji za čerstva, oloupím, nakrájím na středně velké kousky, řádně propláchnu a podusím 20 min ve vlastní štávě.

Studené vyberu (bez štávy) do sáčku a nechám zamrazit.

Když dělám svíčkovou, tak si v hrnci osmažím zlehka cibulku, lehce rozmrzlé houby (asi 300 g) podusím až tam není štáva.

Přidám sojovou omáčku sladkou, pikantní a vorchester.

Tuto směs přeleji svíčkovou.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Síčková z omáček je stejně

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 03:03.

    Síčková z omáček je stejně nejlepší Love

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Máme rádi svíčkovou z čerstvé

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 01:12.

    Máme rádi svíčkovou z čerstvé zeleniny tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,