Ingredience & Porce
Rychlá svíčková
- 1 cibule50 g
- 1 kus cibule
- 200 gramů slaniny
- 3 kusy mrkve
- 1 kus petržele, kořenu
- 2 kusy pastiňáku
- 1/2 kusu celeru, bulvy
- 1 sklenice Halali směs na svíčkovou
- 1/2 balíček smetany, min. 30% tuku
- 1000 gramů vody
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Zeleninu pokrájíme na kostičky.
Cibuli se slaninou 1 minutu restujeme na 100 C při zapnutém míchání.
Přidáme pokrájenou zeleninu a ještě minutu restujeme.
Zalijeme 1 l vody, přidáme halali a 8 minut mícháme při teplotě 100 C.
Přidáme 3 lžíce šlehačky a mixujeme 1 minutu nejvyšší rychlostí.
Tip
Tip 1
Upečenou drůbeží sekanou nebo vařené hovězí maso nakrájím na plátky a přeliji omáčkou.
Tip 2 - pro houbaře -
Od poloviny září do zámrazu roste čirůvka havelka - sněhovačka, nebo kačenka.
Pokud ji nespotřebuji za čerstva, oloupím, nakrájím na středně velké kousky, řádně propláchnu a podusím 20 min ve vlastní štávě.
Studené vyberu (bez štávy) do sáčku a nechám zamrazit.
Když dělám svíčkovou, tak si v hrnci osmažím zlehka cibulku, lehce rozmrzlé houby (asi 300 g) podusím až tam není štáva.
Přidám sojovou omáčku sladkou, pikantní a vorchester.
Tuto směs přeleji svíčkovou.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Síčková z omáček je stejně nejlepší
Máme rádi svíčkovou z čerstvé zeleniny