Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
8 kus/kusů
Slaninové housky
- 1/2 kostky čerstvé droždí, čerstvého
- 1 čajová lžička cukr
- 20 gramů voda
- 325 gramů hladká mouka
- 1 čajová lžička sůl
- 120 gramů podmáslí
- 1 kus vejce
- 60 gramů máslo, měkkého, pokojové teploty
- 1 kus cibule
- 100 gramů slanina, různého typu
-
6
2h 0min
Doba přípravy 20minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9Chuťovka Předkrm Příloha Jarní Letní Podzimní Zimní Masopust Velikonoce Den matek Nový rok Jídlo s sebou Vaření pro jednotlivce Vaření pro 2 osoby Vaření pro studenty Vaření pro starší osoby Party Raut Dovolená Narozeniny Narozeniny dětí Piknik Grilování Děti v kuchyni Snadné Kreativní Snídaně Brunch Odpolední čaj Svačina Vaření Grilování Pečení Chléb Pečivo Pizza, Focaccia
5
Příprava
- 1. Do mixovací nádoby vložte droždí, cukr, vodu a promíchejte 1 minutu/37°C/rychlost 1.
2. Přidejte mouku, sůl, podmáslí, vejce, máslo a hněťte 3 minuty/"Zamknout mixovací nádobu" /rychlost
"Těsto" .
3. Těsto přendejte do mísy a nechte kynout cca 1 hodinu.
4. Do mixovací nádoby vložte přepůlenou cibuli a sekejte 3 sekundy/rychlostí 5.
5. Přidejte slaninu a duste 10 minut/100°C/rychlostí 2. Směs odložte stranou a nechte vychladnout.
6. Předehřejte si troubu na 180°C.
7. Těsto rozdělte na 8 kusů. Každý kousek rozválejte na kruh a doprostřed dejte trochu směsi cibule a slaniny.
8. Poté těsto přeložte, pevně stiskněte okraje a vytvarujte houstičky nebo bochánky.
9. Housky dejte na předem vymazaný plech, nechte cca 30 minut kynout a pečte 25 minut na 180°C.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
DALŠÍ VARIANTY
- slaninu můžete nahradit šunkou
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář