3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Slezské pirohy


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Salát z kysaného zelí

  • 100 gramů cibule, napůl
  • 100 gramů mrkev
  • 500 gramů kysaného zelí
  • 1 čajová lžička sůl
  • 1 čajová lžička pepře, mletý, černý
  • 1 polévková lžíce cukr
  • 2 polévková lžíce olivový olej

Pirohy

  • 150 gramů škvarky
  • 3 stroužky stroužek česneku
  • 650 gramů brambora, den předem uvařených a oloupaných
  • 2 vejce
  • 170 gramů cukr krupice
  • 130 gramů hrubá mouka
  • 1½ čajové lžičky sůl
5

Příprava

    Salát
  1. Do mixovací nádoby vložte cibuli, mrkev a sekejte 6 sek./rychlost 5.

  2. Přidejte kysané zelí, sůl, pepř, cukr, olej a míchejte 8 sek. Counter-clockwise operationrychlost 2. Přendejte do misky a odložte stranou. Nechte salát uležet.

  3. Pirohy
  4. Do mixovací nádoby vložte 50 gramů škvarků, česnek a sekejte 5 sek./rychlost 5. Přendejte do misky a odložte stranou.

  5. Do mixovací nádoby vložte uvařené a oloupané brambory a sekejte 10 sek./rychlost 4.

  6. Přidejte 1 vejce, krupici, mouku, odložené škvarky s česnekem, sůl a hněťte 3 min.Closed lidDough mode

  7. Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát vysoký cca 5 mm a krájejte nožem nebo rádýlkem čtverce o velikosti 8 x 8 cm. Na každý čtverec vložte lžičkou zbývající škvarky, potřete okraje vejcem a tvořte trojúhelníky. Pečlivě stiskněte spojované kraje a smažte na pánvi v rozpáleném oleji.

  8. Podávejte teplé se salátem z kysaného zelí.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Pokud byste měli těsto řidší, přidejte mouku.

Jednodušší je tvořit z těsta placky a škvarky vložit dovnitř.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.