3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Hokaido polévka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

5 porce/porcí

Hokaido polévka - suroviny

  • 1000 g omyté dýně Hokaido, bez jader, na kostky, nechala jsem i se slupkou
  • 50 g máslo
  • 1 kus střední cibule (85g)
  • 2 stroužky česneku (10g)
  • 1 litr voda
  • 2 kostky zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 1 smetany 12%, žlutá na vaření
  • trochu pepře černého mletého
  • 2 lístky bobkový list, sušený
  • 1/4 čajové lžičky muškátového oříšku mletého, nahradila jsem i muškátovým květem

Příloha na talíř

  • 300 g kostičky slaniny
  • 6 plátků toustového chleba, opéct na sucho, pak nakrájet na kostičky
  • 1 kelímek zakysané smetany, 12%
  • 6
    50min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

    HOKAIDO polévka
  1. Dýni buď oloupeme nebo jsem dělala i se slupkou (jednoduššítmrc_emoticons.;) , ale musí se pořádně omýt kartáčkem.

    Pak ji rozpůlíme a lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme na kostky.
  2. 85g cibule a 2 stroužky česneku nasekat 5sek/R5, stáhnout stěny.
  3. Přidat 50g másla a nechat zesklovatět 6M/100°C/R2. Po minutě jsem stáhla stěny.
  4. Vložit kilo dýně na kostky a osmahneme 3M/70°C/R1 a pak ještě 3M/50°C/R1

    Dělala jsem i ze 715g dýně, ale pak dát míň vody. (Orientačně kolik gramů dýně, tolik gramů vody)
  5. K osmažené dýni přidáme 1l vlažné vody, 2 zelen. kostky bujónu, 15ml citron.šťávy, 2 bobkové listy, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 1 zarovnanou lžičku soli, trochu pepře. Vaříme zpětným chodem 25M/100°C/R1,5 Counter-clockwise operation. Dle tuhosti dýně můžeme přidat dalších 5 minut vaření. Až je dýně měkká.
  6. Vyndáme 2 lístky bobk. listů, nasadíme víčko a mixujeme 1M/R4-7. Rychlost postupně zvyšujeme na R7
  7. Přilijeme kelímek smetany 12% na vaření a chvilčku prohřejeme 1M/40°C/R2. Ochutnáme a můžeme ještě přisolit a připepřit.
    Přelijeme do hrnce
  8. Příloha
  9. Tousty opečeme na sucho, použila jsem toustovač a pak nakrájíme na kostky
    Slaninu na kostičky
    Zakysaná smetana 12%
  10. Polévku nalejeme na talíř, dáme lžíci zakys. smetany, kostičky opečeného chleba a kostičky slaniny. DOBROU CHUŤ
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

na 715g dýně jsem použila 750g vody na vývar

Slaninu anglickou, ale můžeme i jiné druhy. Použila jsem i Královskou slaninu retro apod tmrc_emoticons.)


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Chutila aj bez slaninky a chlebíka

    Vložil Lubka123 on 24. října 2016 - 16:47.

    Chutila aj bez slaninky a chlebíka Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Do křupava pečené kousky pečiva a...

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 22. srpna 2016 - 05:29.

    Do křupava pečené kousky pečiva a slaniny spolu s kopečkem zakysané smetany jsou opravdovou třešničkou na dortu. Bravo!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,