3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Pikantní pastiňáková polévka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Pikantní pastiňáková polévka

  • 200 - 250 gramů cibule, oloupané, rozpůlené
  • 1 stroužek stroužek česneku
  • 20 gramů olivový olej
  • 500 gramů pastiňáku, oloupaného, nakrájeného na kousky
  • 700 - 800 gramů voda
  • 1 kostka kuřecího bujónu
  • 1 čajová lžička kurkuma
  • 1 čajová lžička kmínu, mletého
  • 1 čajová lžička sůl
  • 2 špetky pepře, mletého
  • 150 gramů Crème fraîche, nebo 33% smetany
5

Příprava

  1. 1. Do mixovací nádoby vložte česnek a přepůlené cibule a mixujte 10 sekund/rychlostí 5.

    2. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.

    3. Přidejte pastiňák, vodu, kostku bujonu, kurkumu, kmín, sůl a pepř.

    4. Sekejte 10 sekund/rychlostí 5.

    5. Poté vařte 20 minut/100°C/rychlostí 2.

    6. Mixujte 40 sekund/rychlostí 7.

    7. Přidejte smetanu a mixujte 10 sekund/rychlostí 6.

    8. Dle chuti dokořeňte a podívejte horké.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

- množství vody lze snížit či zvýšit, a tím docílit požadované hustoty polévky

- pastiňák lze nahradit bílou mrkví nebo celerem

- můžete dozdobit osmženými plátky pastiňáku a oblíbenými semínky

- podávejte s pečivem

- pastiňák pomáhá snižovat vysoký tlak krve, zlepšuje trávení, ulevuje ledvinám a močovým cestám, bojuje proti šerosleposti a posiluje srdce


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.