Ingredience & Porce
5 porce/porcí
Polévka
- 80 g cibule,na půl
- 1 polévková lžíce olej
- 10 g hladká mouka
- 5 g sladké papriky
- 1000 g voda
- 200 g hlívy ústričné, čerstvé
- 1 kostka hovězí bujón (pro 0,5 l vody)
- 1 čajová lžička majoránky
- 1/2 čajové lžičky kmínu
- 1/2 čajové lžičky sůl
- 1 špetka mletého pepře
- 2 polévková lžíce ovesná vločka
- 3 stroužky stroužek česneku
-
6
35min
Doba přípravy 10minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
Příprava
Do mixovací nádoby cibuli, sekat 4 sek./rychlost 5.
Stěrkou setřít, přidat olej, restovat 5 min./120° C/rychlost 1.
Přidat mouku, papriku, a promíchat 5 sek./rychlost 4.
Přidat vodu, hlívu pokrájenou na proužky, bujon, majoránku, kmín, sůl, pepř, vařit 15 min./100° C/rychlost 2.
Přidat ovesné vločky, vařit 10 min./100° C/rychlost 2.
Polévku dochutit utřeným česnekem, popř. dosolit.
Polévka
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Podávám s doma pečenou bagetou - viz základní kuchařka.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářDlala jsem a je vyacutebornaacute
Dělala jsem a je výborná.
Výborná polévka, kdy ani
Výborná polévka, kdy ani mlsný jazýček nepozná, že tam není žádné maso