Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Suroviny na polévku
- 50 g cibule
- 1 stroužek stroužek česneku
- 1 čajová lžička slunečnicový olej
- 1 čajová lžička máslo
- 500 g tykviček
- 600 g voda
- 2 kostky zeleninový bujón (pro 0.5l vody)
- 40 g hladká mouka
- 1 čajová lžička sůl
- 1 špetka černého pepře
- 2 špetky muškátový oříšek, nastrouhaný
- 100 g smetana na vaření
-
6
30min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7Doba přípravy
-
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
-
9
5
Příprava
- 1. Do mixovací nádoby vložte cibuli, česnek a olej a sekejte 4 sek./rychlost 5.
2. Přidejte máslo a restujte 3 min./Varoma/rychlost 1.
3. Přidejte na kostky nakrájené tykvičky a sejkejte 6 sek./rychlost 5.
4. Přidejte vodu, bujón, mouku, sůl a pepř a vařte 12 min. /100oC /rychlost 2.
5. Přidejte muškátový oříšek, smetanu a mixujte 15 sec./rychlost 6.
6. Na závěr přidejte tavený sýr a zelenou cibulku na kroužky.
Postup
10
11
Tip
Bulharský recept - krem supa ot tikvičky.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářHrošánek:děkuji!
Hrošánek:děkuji!
Ty na obrázku. Světle zelené s...
Ty na obrázku. Světle zelené s pruhy. Velikost 15 cm...
V Čechách tomu nevhodně říkají malé cukety...
Ale cuketa je kříženec tykvičky a okurky...
Jaké tykvičky používáte?
Jaké tykvičky používáte?