3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Valašská kyselica


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

Valašská kyselica

  • 1 balíček kysaného zelí
  • 200 gramů brambor (kostky)
  • 1 kus zakysaná smetana
  • 0,20 litr mléko
  • 1 kus klobáska, na kolečka
  • 1 polévková lžíce solamyl
  • 1 kostka cukr, nebo um. sladidlo
  • 1 polévková lžíce sůl
  • 1 kostka bujon, zeleninový nebo hovězí
  • 3 kusy bobkový list
  • 1 čajová lžička pepř, mletý
  • 1 čajová lžička nové koření mleté
  • 1 čajová lžička kmín
  • 6
    10min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

    valašská kyselica
  1. Do nádoby vysypeme sáček s kysaným zelím, zalijeme 1 litrem vody. Přidáme sůl, koření, bujón, cukr. Uzavřeme a nasadíme Varoma nádobu na kterou poklademe kostky brambor, které vaříme v páře. Vaříme 20 min/ r. 1, zpětný chod. Sejmeme brambory, nasypeme do nádoby, přidáme na kolečka nakrájenou klobásku. Vaříme 5 min/r. 1 na zpětný chod. V půběhu vaření opatrně přiléváme mléko s rozmíchaným Solamylem. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Brambory je nutné vařit na páře, v kyselém prostředí by nezměkly. Polévku i s brambory vaříme na zpětný chod, aby se kostky brambor nerozbily.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář