Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
6 porce/porcí
Vegetariánský boršč
- 1 kus cibule, rozpůlené
- 200 gram brambor, na kousky
- 200 gram polévkové zeleniny (mrkev, celer, petržel, pór)
- 30 gram olej
- 400 gram červené řepy, vařené, na kousky
- 800 gram voda
- 1 a půl čajová lžička zeleninové dochucovací pasty nebo bujón
- 1/2 čajová lžička med
- 1/2 čajová lžička bylinková sůl
- 1/4 čajová lžička pepř, mletý
- 140 gram rajčat, na čtvrtky
- ovocný ocet, podle chuti
- 6 polévková lžíce zakysaná smetana, při podávání
-
6
1h 10min
Doba přípravy 20minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
5
Příprava
- 1 ks rozpůlené cibule, 5 sek. rychlost 4
200 g brambor na kousky a 1 lžíce bílý vinný ocet, 6 sek. rychlost 4,5
200 g polévkové zeleniny 7 sek., rychlost 5
30 g oleje 5 min. 120 st. rychlost 1
400 g červené řepy předvařené na kousky, 1 1/2 lžičky zeleninové dochucovací pasty nebo 1 a půl zeleninový bujón , 800 g vody 20 min. 100 st."Zpětný chod" rychlost 1
1/2 lžíce kmínu, 1/4 lžičky medu, hřebíček, 1/2 lžičky bylinkové soli, 1/4 lžičky pepře 15 min. 100 st."Zpětný chod" rychlost 1
140 g rajčat na čtvrtky 10 min. 100 st."Zpětný chod" rychlost 1
Podáváme se zakysanou smetanou
Postup:
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Dle chuti přidáme na závěr ovocný ocet.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář