Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
Paprikový džem
- 800 gram paprika (zelenina), doporučují červenou
- 200 gram paprika pálivá chilli, já dala ostré beraní rohy
- 150 gram olej
- 200 gram ocet
- 1000 gram cukr
-
6
1h 1min
Doba přípravy 10minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Očistíme papriky a dáme do Thermomixu. (na větší kousky). Rozmixujeme cca 1 minutu rychlosr 4 - 5. Přidáme olej a ocet a 20 minut vaříme 100°C, rychlost 2. Poté rozmixujeme cca 30 sekund, rychlost 6. Nastavíme na 30 minut, 100°C, rychlost 2 a přes víko přisypeme cukr, případně zvýšíme rychlost na 4 = 5 sekund, aby se vmíchal. Po dohotovení zkusíme kapku na studený talířek a v případě, že ztuhne (mně ztuhnul) horké nalijeme do skleniček, obrátíme víčkem dolů a necháme vystydnout. K masu i jako pomazánka výborné.
Paprikový džem
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
varným košíkem jsem nahradila odměrku při vaření. Nehromadila se mi voda z páry a redukovalo se to.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářDá se jíst i studené?
Dá se jíst i studené?