3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Delikátní cheesecake


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

12 kus/kusů

Suroviny

  • 8 plátků želatina, (16 g), studená voda, dle potřeby
  • 130 gramů sušenka, slaných
  • 90 gramů máslo, měkkého, nakrájeného na kousky
  • 200 gramů plnotučné mléko
  • 60 gramů zelených oliv, bez pecek, plus 15 na ozdobu
  • 250 gramů ricotta sýr, dobře okapaného, nebo tvarohu
  • 200 gramů gorgonzola, nebo jakéhokoliv druhu modrého sýru
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepře, čerstvě umletého
5

Příprava

  1. Pláty želatiny namočte do studené vody.

  2. Do mixovací nádoby vložte sušenky a sekejte 7 sek./rychlost 7.

  3. Přidejte rozměklé máslo a mixujte 25 sek./rychlost 4.

  4. Pečicím papírem vyložte dortovou formu o průměru 26 cm, pevně uzavřete a nalijte dovnitř připravenou směs. Pomocí dna odměrky hmotu rovnoměrně upěchujte. Formu dejte do lednice.

  5. Aniž byste mixovací nádobu vypláchli, nalijte do ní mléko a ohřívejte 3 min./70 °C/rychlost 3.

  6. Nechte okapat želatinu, přidejte ji do mixovací nádoby a mixujte 30 sek./rychlost 4.

  7. Přidejte olivy (15 - 16 si jich ponechte na ozdobení), riccottu, gorgonzolu, sůl a pepř a mixujte 30 sek./rychlost 4.

  8. Vzniklou směs nalijte do připravené dortové formy se sušenkami a máslovou směsí a vše zarovnejte.

  9. Přikryjte průtažnou fólií a před podáváním dejte nejméně na 4 hodiny vychladnout do lednice. V polovině doby chladnutí nebo těsně před podáváním ozdobte připravenými olivami.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Odměrka
    Odměrka
    koupit nyní
11

Tip

Vypeckované olivy lze nahradit 80 g vlašských ořechů.

Gorgonzolu lze nahradit jakýmkoli modrým sýrem.

Pláty želatiny lze nahradit 16 g želatiny v prášku: namočte ji dle instrukcí na obalu a přidejte ji ve stejném kroku jako pláty želatiny.

Tento pokrm podávejte jako předkrm nebo s krekrami na párty.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Tento recept k nám dorazil ze

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 23. května 2014 - 11:52.

    Tento recept k nám dorazil ze slunné Itálie, autorka annamoraglia jej pojmenovala Cheesecake Gustosa. V italštině slovo "gustosa" znamená zároveň chutné a výrazné, což přesně vystihuje podstatu tohoto pokrmu. Pokud jste milovníci oliv a gorgonzoly, neváhejte a dejte se do přípravy tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • "დ╮❤╭დ Ano, tento recept jsem

    Vložil ALENAPUNDY on 22. května 2014 - 22:46.

    "დ╮❤╭დ Ano, tento recept jsem viděla v kuchařce ze všech koutů světa..... NÁDHERA, děkuji ..... Je to vše fantastické,  mnamky.................  tmrc_emoticons.)

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,