Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
8 porce/porcí
Španělská vaječná topinka
- 1000 gramů mléko
- 150 gramů cukr
- 1 kus citrónová kůra
- 1 špetka skořice, mletá, lusk
- 1 plátek bílého toustového chleba, suchý, nakrájený na plátky (2 cm)
- 2 kusy vejce, (à 60 g)
- máslo, rozpuštěné, na vymazání
- 750 gramů voda
- 8 polévkových lžic cukr
- 3 polévkové lžíce skořice, mletá
-
6
20min
Doba přípravy 20minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Do mixovací nádoby dejte mléko, cukr, citronovou kůru a celou skořici a vařte 12 min./90 °C/
"Zpětný chod" /rychlost 1.
Vzniklou mléčnou směs přelijte do mísy a nechte vychladnout, dokud nebude vlažná.
Pak do mléčné směsi ponořte plátky chleba a nechte je nasáknout.
Do mixovací nádoby vložte vejce a mixujte 10 sek./"Zpětný chod" /rychlost 5.
Přendejte do mísy a odložte stranou.
Kusy průtažné fólie (dostatečně velké na zabalení jednoho plátku chleba) potřete máslem.
Vyndejte nasáklý plátek chleba, namočte ho v ušlehaném vejci, otočte a položte ho na kus průtažné fólie.
Plátek chleba zabalte do fólie a vložte do systému Varoma.
Tento postup opakujte, dokud nezabalíte všechny plátky chleba.
Do mixovací nádoby nalijte vodu, umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 25 min./Varoma/rychlost 1.
Během vaření předehřejte troubu na 250 °C.
Na talíři smíchejte cukr a mletou skořici a odložte stranou.
Sundejte systém Varoma.
Opatrně rozbalte plátky chleba a obě strany posypejte směsí cukru a skořice.
Poté je položte na pekáč pokrytý pečicím papírem.
Pekáč vložte do trouby a zapékejte po dobu tří minut.
Podávejte vlažné.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářRychlá a levná,..ideální na
Rychlá a levná,..ideální na snídani nebo sváču
Ocení ji hlavně děti:-)
Ocení ji hlavně děti