Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Suroviny
- 500 g voda
- 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0.5 vody)
- 700 g brambor na salát
- 1 svazek jarní cibulky nebo pažitky
- 1 kus červená cibule
- 2-4 kusy nakládané okurky, podle velikosti
- 1/2 čajové lžičky sůl
- 1 špetka pepře
- 1 špetka muškátového oříšku, lze vynechat
- 30 g olivový olej, nebo slunečnicového
- 30 g vinný ocet
-
6
45min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte vodu, bujón, nasaďte varný košík, vložte brambory nakrajené na čtvrtky a vařte 35-38 minut/ 100°C/rychlost 1 podle kvality brambor.
Vyjměte košík s bramborami a nechejte vychladnout.
Vývar odložte do misky.
2. Do čisté a suché nádoby vložte pažitku a sekejte 2 sekundy/rychlost 8.
Přidejte cibuli a okurky a sekejte 3 sekundy/rychlost 5.
Přidejte brambory a sekejte 3 sekundy/rychlost 4.
Přidejte 200 g vývaru, sůl, pepř, ocet, olej a míchejte 15 sekund/"Zpětný chod" /rychlost 2.
Přendejte do mísy a nechte hodinu odležet v chladnu.
Ozdobte pažitkou a podávejte.
Krok za krokem
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Odměrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářVyzkoušeno, doporučuji
Vyzkoušeno, doporučuji
Do tradičního bavorského
Do tradičního bavorského bramborového salátu známého jako Kartoffel-Gurken-Salat nebo Bayrischer Kartoffelsalat se nepřidává majonéza, a proto je stravitelnější než český bramborový salát s majonézou.
Bavorský bramborový salát se také zalévá horkým zeleninovým vývarem, díky němuž se chutě surovin snadno propojí.
Lehká alternativa k majonézové verzi určitě stojí za vyzkoušení.