Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Suroviny
- 500 g voda
- 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0.5 vody)
- 700 g brambor na salát
- 1 svazek jarní cibulky nebo pažitky
- 1 kus červená cibule
- 2-4 kusy nakládané okurky, podle velikosti
- 1/2 čajové lžičky sůl
- 1 špetka pepře
- 1 špetka muškátového oříšku, lze vynechat
- 30 g olivový olej, nebo slunečnicového
- 30 g vinný ocet
-
6
45min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte vodu, bujón, nasaďte varný košík, vložte brambory nakrajené na čtvrtky a vařte 35-38 minut/ 100°C/rychlost 1 podle kvality brambor.
Vyjměte košík s bramborami a nechejte vychladnout.
Vývar odložte do misky.
2. Do čisté a suché nádoby vložte pažitku a sekejte 2 sekundy/rychlost 8.
Přidejte cibuli a okurky a sekejte 3 sekundy/rychlost 5.
Přidejte brambory a sekejte 3 sekundy/rychlost 4.
Přidejte 200 g vývaru, sůl, pepř, ocet, olej a míchejte 15 sekund/"Zpětný chod" /rychlost 2.
Přendejte do mísy a nechte hodinu odležet v chladnu.
Ozdobte pažitkou a podávejte.
Krok za krokem
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářVyzkoušeno, doporučuji
Vyzkoušeno, doporučuji
Do tradičního bavorského
Do tradičního bavorského bramborového salátu známého jako Kartoffel-Gurken-Salat nebo Bayrischer Kartoffelsalat se nepřidává majonéza, a proto je stravitelnější než český bramborový salát s majonézou.
Bavorský bramborový salát se také zalévá horkým zeleninovým vývarem, díky němuž se chutě surovin snadno propojí.
Lehká alternativa k majonézové verzi určitě stojí za vyzkoušení.