3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Bavorský bramborový salát


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Suroviny

  • 500 g voda
  • 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0.5 vody)
  • 700 g brambor na salát
  • 1 svazek jarní cibulky nebo pažitky
  • 1 kus červená cibule
  • 2-4 kusy nakládané okurky, podle velikosti
  • 1/2 čajové lžičky sůl
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku, lze vynechat
  • 30 g olivový olej, nebo slunečnicového
  • 30 g vinný ocet
  • 6
    5min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

    Krok za krokem
  1. 1. Do mixovací nádoby vložte vodu, bujón, nasaďte varný košík, vložte brambory nakrajené na čtvrtky a vařte 35 min./100oC/rychlost 1. Vyjměte košík s bramborami a nechejte vychladnout. Vývar odložte do misky.

    2. Do čisté a suché nádoby vložte pažitku a sekejte 2 sek./rychlost 8.

    3. Přidejte cibuli a okurky a sekejte 3 sek./rychlost 5.

    4. Přidejte brambory a sekejte 3 sek./rychlost 4.

    5. Přidejte 200 g vývaru, sůl, pepř, ocet, olej a míchejte 15sek/Counter-clockwise operation/rychlost 2.

    6. Přendejte do mísy a nechte hodinu odležet v chladnu.

    7. Ozdobte pažitkou a podávejte.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  •   Do tradičního bavorského

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 7. března 2016 - 12:00.

     

    Do tradičního bavorského bramborového salátu známého jako Kartoffel-Gurken-Salat nebo Bayrischer Kartoffelsalat se nepřidává majonéza, a proto je stravitelnější než český bramborový salát s majonézou.

    Bavorský bramborový salát se také zalévá horkým zeleninovým vývarem, díky němuž se chutě surovin snadno propojí.

    Lehká alternativa k majonézové verzi určitě stojí za vyzkoušení.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,