 
                                            
                                     
                                    Doba přípravy
                                10min
                                                                    
                                                            Celkový čas
                                1h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porce/procí
                                
                                     4 
                                     porce/porcí 
                                
                            Úroveň
                                snadný
                            Ingredience & Porce
Vegetariánská boloňská omáčka
- 10 gramů olivový olej
- 30 gramů másla
- 2 kusy cibule
- 3 stonek řapíkatý celer
- 2 kusy cibulí, velkých
- 100 gramů sojového granulátu
- 20 gramů dochucovací pasty
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 200 gramů Mléka
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- 200 gramů bílého vína, suchého, bílého suchého vína
- 4 kusy rajčat, velkých
- 1 plechovka rajského protlaku, malá
- strouhaný parmazán, strouhaný parmazán
- 400 gramů těstovin
Příslušenství, které potřebujete
- 
                        
                         Varný košík Varný košík
- 
                        
                         Stěrka Stěrka
- 
                        
                         Kompletní mixovací nádoba pro TM6 Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mix. nádoby dáme granulát a dochucovací pastu.
 Vaříme 10 min./ "Zpětný chod"  / R. 2 / stupňů 100. "Zpětný chod"  / R. 2 / stupňů 100.
 Po uvaření granulát slejeme a vymačkáme přebytečnou vodu. Pak dáme do misky stranou.
 Do mix. nádoby dáme cibuli sekáme 3 s / R 6.
 Přidáme máslo, olej restujeme 3 min. / Varoma/ R. 2. Bez odměrky.
 Přidáme mrkev a celer.
 Sekáme 5 s. / R. 6 pak 2 min. / Varoma / R. 2. Bez odměrky.
 Přidáme granulát, sůl, pepř, mléko.
 Vaříme 15 min. / Varoma R. 2 "Zpětný chod"  . Přiklopte košíčkem. "Zpětný chod"  . Přiklopte košíčkem.
 Přidáme muškátový oříšek, víno.
 Vaříme 10 min. / Varoma / R. 2 "Zpětný chod" . "Zpětný chod" .
 Příklopte košíčkem.
 Přidámé pyré a rajský protlak.
 Vaříme 12 min. / Varoma / R. 2 "Zpětný chod" . Přiklopte košíčkem. "Zpětný chod" . Přiklopte košíčkem.
 V případě potřeby dochutíme solí, pepřem a přidáme těstoviny.
 Posypeme parmazánem.
 Dobrou chuť.
Tip
Víno lze použít i červené nebo jej nahradit vývarem.
                        Model Thermomixu ®
- 
                     Recept je vytvořen pro Recept je vytvořen proTM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
               Kategorie receptů: 
                                      
                
              
          
      Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                                     
                         
                                     
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentáře
Supééér..... Tak to jsem moc ráda, že vegetariánů více a více přibývá !!! Miluji bolonskou omáčku, děkuji tedy za inspiraci a ráda vyzkouším zvláště když je to vše ze zeleninky i s bylinkami, které do omáček vždy dávám !! Vyzkouším, děkuji velmi za dobrý tip a inspiraci 
  
zajímavý recept vyzkoušíme
 vyzkoušíme
Boloňskou děláme vždy jen z hovězího, ale rádi vyzkoušíme