3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Bramborové pečivo Borek


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

  • Těsto
  • 300 g bílý jogurt
  • 50 g mléko
  • 50 g olej
  • 1,5 čaj, ové lžičky soli
  • 40 g máslo, nakrájeného na kousky
  • 500 g hladká mouka
  • 30 g kypřicí prášek do pečiva
  • Náplň
  • 500 g vařených brambor, moučných, vychladlých, nakrájených na kousky
  • 0,25 čajové lžičky pepř černý, mletý
  • 0,5 čaj, ové lžičky soli
  • 1 čajová lžička červená paprika, sladká
  • 2 špetky Kajenského pepře
  • 1 žloutek
  • 6
    25min
    Doba přípravy 25min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny na těsto a hněťte 1 min./ Closed lid / Dough mode . Těsto přendejte do mísy, odložte stranou a nechte 20 minut odpočinout.
    2. Do mixovací nádoby vložte brambory a koření a sekejte 3 sek./rychlost 5. Přendejte do mísy a odložte stranou.
    3. Předehřejte troubu na 220°C.
    4. Těsto rozdělte na čtyři části. Vytvarujte do koule. Na pomoučeném povrchu vyválejte do čtverců (přibližně 25x25 cm). Nožem rozpulte tyto čtverce na obdélníky (celkem 8 kusů).
    5. Na hranu každého obdélníku naneste proužek bramborové náplně a zarolujte. Nůžkami udělejte do rolek zářezy asi 3 cm od sebe. Hloubka: zhruba 1/3 font výšky rolky. Rolky rozložte na plech pokrytý pečicím papírem. Každou rolku ohněte do prstencovitého tvaru tak, aby vypadala jako sluníčko.
    6. Kousky pečiva borek potřete šlehaným žloutkem a pečte v předehřáté troubě při teplotě 220 °C po dobu 12-14 minut (do zlatova).
  1. Popište zde přípravné kroky receptu

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

  3. Popište zde přípravné kroky receptu

10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář