3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Bramborové pečivo Borek


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

Těsto

  • 300 gramů bílého jogurtu
  • 50 gramů Mléka
  • 50 gramů oleje
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • 50 gramů másla, nakrájeného na kousky
  • 500 gramů hladké mouky
  • 30 gramů kypřícího prášku do pečiva

Náplň

  • 500 gramů brambor,moučný, uvařených, vychladlých
  • 1/4 čajová lžička pepře, bílého, mletého
  • 1/4 čajové lžičky kajenského pepře,mletého
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajové lžičky sladké mleté papriky
  • 1 kus žloutků
  • 6
    37min
    Doba přípravy 25min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny na těsto a hněťte 1 min./Dough mode .

    Těsto přendejte do mísy, odložte stranou a nechte 20 minut odpočinout.

    Do mixovací nádoby vložte brambory a koření a sekejte 3 sek./rychlost 5.

    Přendejte do mísy a odložte stranou.

    Předehřejte troubu na 220°C.

    Těsto rozdělte na čtyři části.

    Vytvarujte do koule.

    Na pomoučeném povrchu vyválejte do čtverců (přibližně 25x25 cm).

    Nožem rozpulte tyto čtverce na obdélníky (celkem 8 kusů).

    Na hranu každého obdélníku naneste proužek bramborové náplně a pevně zarolujte jako štrůdl.

    Až budete mít zarolované všechny "hady", postupně je vložte do vymazanékulaté formy na dort.

    Hezky jeden za druhým, aby konečný výsledek byl jako klubíčko nebo slunce. Tam, kde skončíte s jedním koncem navažete druhým.

    Potřete šlehaným žloutkem a pečte v předehřáté troubě při teplotě 220 °C po dobu 12-14 minut (do zlatova).
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář