Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
8 porce/porcí
Těsto
- 300 gramů bílého jogurtu
- 50 gramů Mléka
- 50 gramů oleje
- 1,5 čajové lžičky soli
- 50 gramů másla, nakrájeného na kousky
- 500 gramů hladké mouky
- 30 gramů kypřícího prášku do pečiva
Náplň
- 500 gramů brambor,moučný, uvařených, vychladlých
- 1/4 čajová lžička pepře, bílého, mletého
- 1/4 čajové lžičky kajenského pepře,mletého
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajové lžičky sladké mleté papriky
- 1 kus žloutků
-
6
37min
Doba přípravy 25minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny na těsto a hněťte 1 min./"Těsto" .
Těsto přendejte do mísy, odložte stranou a nechte 20 minut odpočinout.
Do mixovací nádoby vložte brambory a koření a sekejte 3 sek./rychlost 5.
Přendejte do mísy a odložte stranou.
Předehřejte troubu na 220°C.
Těsto rozdělte na čtyři části.
Vytvarujte do koule.
Na pomoučeném povrchu vyválejte do čtverců (přibližně 25x25 cm).
Nožem rozpulte tyto čtverce na obdélníky (celkem 8 kusů).
Na hranu každého obdélníku naneste proužek bramborové náplně a pevně zarolujte jako štrůdl.
Až budete mít zarolované všechny "hady", postupně je vložte do vymazanékulaté formy na dort.
Hezky jeden za druhým, aby konečný výsledek byl jako klubíčko nebo slunce. Tam, kde skončíte s jedním koncem navažete druhým.
Potřete šlehaným žloutkem a pečte v předehřáté troubě při teplotě 220 °C po dobu 12-14 minut (do zlatova).
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářvždy dobré a bramborové je
vždy dobré a bramborové je dlouho čerstvé
Super recept
Super recept
Perfektní, opravdu doporučuju
Perfektní, opravdu doporučuju
(bez předmětu)
Zajímavé
Zajímavé