Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
5 porce/porcí
hladká mouka
- 500 g hladká mouka
- 250 g voda
- 1 vejce
- 21 g čerstvé droždí
- 1/2 čajové lžičky sůl
- 1/2 polévkové lžíce olivový olej
- trocha cukr, na potření
- trocha sezamová semínka, na posypání
-
6
1h 16min
Doba přípravy 1h 0minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
5
Příprava
- 1. Do mixovací nádoby vložte 500 g mouky, 1/2 vejce, čerstvé droždí, 1/2 lžičky soli, 250 g vody, a 1/2 lžíce olivového oleje. Hněťte 3-4 min
"Těsto" dokud nebude těsto pružné.
2. Těsto vyjměte z nádoby a přikryjte fólií (zevnitř potřít olejem, aby se nepřilepila k těstu). Můžete jej i ponechat v zakryté nádobě. Nechte 45 min odpočívat.
3. Odvažte kousky těsta (140-150 g) a tvarujte malé bochníčky. Ty pokládejte na plech pokrytý pečícím papírem dostatečně daleko od sebe, aby se při dalším vykynutí nespojily.
4. Nechte 15 min kynout. Mezitím předehřejte troubu na 180°C.
5. Vykynuté housky potřete rozšlehanoým zbytkem vajec, do kterých můžete přidat trochu cukru (zkaramelizuje a dodá povrchu barvu). Posypte sezamem, mákem ...
6. Pečte 16 min.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Odměrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Podávejte s masovým karbanátkem, zeleninou a omáčkou jako součást hamburgeru
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář