3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Italský chléb s cibulí - Focaccia


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

16 porce/porcí

  • Těsto
  • 600 g hladká mouka
  • 380 g voda
  • 20 g olivový olej, plus něco navíc
  • 25 g čerstvé droždí
  • 1 špetka cukr
  • 0,5 čaj, ové lžíce soli
  • Na posypání
  • 4 kusy cibule, překrojené na poloviny, 400 g
  • 40 g olivový olej
  • 40 g voda
  • 2 čaj, ové lžíce soli
  • 6
    5min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

    1. Těsto
    2. Do mixovací nádoby vložte mouku, přilijte 320 g vody a 20 g olivového oleje, přidejte čerstvé kvasnice a cukr a hněťte 2 min/ Closed lid / Dough mode .
    3. Přidejte sůl a 60 g vody a hněťte 2 min/ Closed lid / Dough mode . Na plech na pečení nalijte 2 polévkové lžíce olivového oleje a s pomocí olejem potřené stěrky na něj položte těsto. Rukama potřenýma olejem vytvořte z měkkého těsta kulatý tvar a potřete jej slabou vrstvou olivového oleje. Zakryjte těsto mísou a nechejte kynout na teplém místě 20–30 minut. Než vykyne, předehřejte troubu na 200°C.
    4. Aniž byste těsto hnětli, rozprostřete jej na plech prsty namočenými do oleje.
    5. Na posypání
    6. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 6 vteřin/rychlostí 4 a nasypejte ji na povrch těsta.
    7. Do mixovací nádoby vložte olivový olej, vodu a sůl a míchejte 10 vteřin/rychlostí 4 a směsí postříkejte cibuli. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200°C. Nechejte vychladnout a krájejte na čtverce.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář