Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
16 porce/porcí
Těsto
- 600 gramů hladké mouky
- 380 gramů vody
- 20 gramů olivového oleje, plus něco navíc
- 25 gramů čerstvého droždí
- 1 špetka cukru
- 0,5 čajové lžičky soli
Na posypání
- 4 kusy cibule, asi 400 gramů, překrojené na půl
- 40 gramů olivového oleje
- 40 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte mouku, přilijte 320 g vody a 20 g olivového oleje, přidejte čerstvé kvasnice a cukr a hněťte 2 min/
"Zamknout mixovací nádobu" /
"Těsto" .
Přidejte sůl a 60 g vody a hněťte 2 min/"Zamknout mixovací nádobu" /
"Těsto" . Na plech na pečení nalijte 2 polévkové lžíce olivového oleje a s pomocí olejem potřené stěrky na něj položte těsto.
Rukama potřenýma olejem vytvořte z měkkého těsta kulatý tvar a potřete jej slabou vrstvou olivového oleje. Zakryjte těsto mísou a nechejte kynout na teplém místě 20–30 minut.
Než vykyne, předehřejte troubu na 200°C.
Aniž byste těsto hnětli, rozprostřete jej na plech prsty namočenými do oleje.
Na posypání
Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 6 vteřin/rychlostí 4 a nasypejte ji na povrch těsta.
Do mixovací nádoby vložte olivový olej, vodu a sůl a míchejte 10 vteřin/rychlostí 4 a směsí postříkejte cibuli.
Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200°C.
Nechejte vychladnout a krájejte na čtverce.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Nebojte se použít i červenou cibuli.
Komentáře
Přidat komentářParáda.
Paráda.
Foccacia je výborná s
Foccacia je výborná s červeným vínem
super