3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Italský chléb s cibulí - Focaccia


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

16 porce/porcí

Těsto

  • 600 gramů hladké mouky
  • 380 gramů vody
  • 20 gramů olivového oleje, plus něco navíc
  • 25 gramů čerstvého droždí
  • 1 špetka cukru
  • 0,5 čajové lžičky soli

Na posypání

  • 4 kusy cibule, asi 400 gramů, překrojené na půl
  • 40 gramů olivového oleje
  • 40 gramů vody
  • 2 čajové lžičky soli
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte mouku, přilijte 320 g vody a 20 g olivového oleje, přidejte čerstvé kvasnice a cukr a hněťte 2 min/ Closed lid / Dough mode .
    Přidejte sůl a 60 g vody a hněťte 2 min/ Closed lid / Dough mode . Na plech na pečení nalijte 2 polévkové lžíce olivového oleje a s pomocí olejem potřené stěrky na něj položte těsto.
    Rukama potřenýma olejem vytvořte z měkkého těsta kulatý tvar a potřete jej slabou vrstvou olivového oleje. Zakryjte těsto mísou a nechejte kynout na teplém místě 20–30 minut.
    Než vykyne, předehřejte troubu na 200°C.
    Aniž byste těsto hnětli, rozprostřete jej na plech prsty namočenými do oleje.
    Na posypání
    Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 6 vteřin/rychlostí 4 a nasypejte ji na povrch těsta.
    Do mixovací nádoby vložte olivový olej, vodu a sůl a míchejte 10 vteřin/rychlostí 4 a směsí postříkejte cibuli.
    Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200°C.
    Nechejte vychladnout a krájejte na čtverce.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Nebojte se použít i červenou cibuli.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář