3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kefirový kváskový chleba


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

1000 g

Kefirový kváskový chleba

  • 2 polévková lžíce žitného kvásku
  • 150 gram žitné mouky
  • 150 gram vody

těsto

  • 50 gram kefíru nebo bílého jogurtu
  • 300 gram vody
  • 450 gram pšeničné chlebové mouky
  • 13 gram soli
  • 6
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

    příprava receptu
  1. Rozkvas: Do Closed lid dáme vodu, chlebový kvásek, žitnou mouku a Gentle stir setting 1 min. /R4

    2. Přendáme do mísy, přikryjeme folií a necháme 8-12 hod. (nejlépe přes noc) v pokojové teplotě.

    3. Ráno dáme rozkvas do Closed lid, přidáme vodu, kefír, mouku, sůl a Dough mode/5 min.

    4. Hotové těsto přendáme na pracovní desku (podsypeme moukou), ručně propracujeme, vytvarujeme bochník a dáme kynout do vysypané ošatky. Překryjeme a necháme 2-3 hodiny vykynout.

    5. Troubu a prázdný pečící plech necháme vyhřát na 250°C.

    6. Chleba z ošatky překlopíme na pečící papír a vložíme na vyhřátý plech do rozpálené trouby. Pečeme 15-20 min. Pak teplotu snížíme na 220°C a ještě asi 25min. dopečeme.
    Záleží jak peče vaše trouba tmrc_emoticons.-)
10
11

Tip

Mouky můžeme různě míchat (špaldová, CZ, 00, vločky atd...)
Lze vylepšit semínky (slunečnice, dýně, lněné semínko, sezam, chia ...).
Chleba by měl mít při poklepu zvonivý zvuk a dobře vypečenou kůrku i zespodu.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.