Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
1 kus/kusů
Kváskový chleba s podmáslím
- 750 gram hladké mouky, špaldové
- 490 gram vody
- 160 gram žitné mouky
- 200 gram podmáslí
- 1 polévková lžíce kvásku, pšeničného
- 20 gram soli
- 5 gram kmínu drceného
-
6
62h 0min
Doba přípravy 12h 0minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
-
5
Příprava
- Přírava rozkvasu:
130g hladké špalové mouky, 130g vody, 1PL kvásku (pšeničného) fermentace"Fermentování" 5-8hod/37°C
- Odebrat 2 PL kvásku do původní sklenice na příště,uložit do lednice.
- 580g hladké špaldové mouky, 160g žitné mouky, 360g vody, 200g podmáslí. 6min/režim těsto
"Těsto"
- 20g soli, 5g drceného kmínu. 6min/režim těsto
"Těsto"
- Přendat do čisté mísy a nechat kynout 3-4 hodiny. Po hodině křekládat mokrýma rukama.
- Na pomoučeném válu srolovat do vysypané ošatky, nebo lépe do formy, ve které budeme rovnou péct. Uložit přes noc, aspoň 8hod. do lednice.
- Péct na 250°C 15min, poté snížit teplotu na 230°C a péct dalších 20 min.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář