3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Lehounký pšenično-žitný chléb


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

Lehounký pšenično-žitný chléb

  • 0,3 litru vody
  • 25 g oleje
  • 2 čajová lžička cukru
  • 2 čajová lžička soli
  • 2 čajová lžička kmínu, mletého
  • 2 polévková lžíce směsi na bramborák v prášku
  • 240 g žitné chlebové mouky
  • 270 g hladké mouky
  • 14 g droždí
  • 2 polévková lžíce žitného kvásku
  • 3 polévková lžíce semínek
  • 6
    47min
    Doba přípravy 47min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
  • 9
5

Příprava

  1. Do nádoby vložíme:150ml vody, cukr, droždí a zapneme 2min. 37°C R2.
    Pak přidáme zbytek surovin a mícháme 1min. R3.
    Nakonec přidáme semínka a zapneme 5min. Dough mode
    Na vále podsypaném moukou trochu propracujeme, vložíme buď do pečící nádoby, nebo vytvarujeme na plech.
    Necháme zhruba 40min. kynout.
    Před vložením do trouby potřeme slanou vodou.
    Pečeme 40-60min. nejprve na 190°C, po chvíli můžeme trochu zmírnit.
    Od začátku pečení přikrýt alobalem.
10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Moc jsem tomu nevěřila, ale trik s bramborákem...

    Vložil Mixinka Thermomixová on 30. října 2017 - 20:11.

    Moc jsem tomu nevěřila, ale trik s bramborákem v prášku funguje! Díky Love

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,