3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Pita chléb - originální recept


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

Těsto na pita chléb

  • 150 gramů hladká mouka
  • 150 gramů polohrubá mouka
  • 4 polévkové lžíce cukr
  • 0,5 čajové lžičky sůl
  • 21 gramů čerstvé droždí
  • 5 polévkových lžic olivový olej
  • 160 gramů voda
  • 1 kus vejce
  • voda na zředění těsta
  • pečící papír
5

Příprava

    Pita chléb
  1. Do sekácí mísy dáme vodu, droždí a cukr a necháme vzejít kvásek 37stup. / 3.min. / r 2, poté přidáme 150g hladké mouky, 150g polohrubé, olej, sůl , cca 100g vody, vejce a hněteme 5.min / [img title="Zpětný chod"]https://www.svetreceptu.cz/sites/all/libraries/smileys/packs/thermomix/counterclock.png[/img] / [img title="Klas"]https://www.svetreceptu.cz/sites/all/libraries/smileys/packs/thermomix/corn.png[/img]/ r.2. Těsto musí být elastické, nelepivé, proto je možné, že musíte přilít ještě vodu.

    Těsto nechte nakynout na dvojnásobek na pracovním stole přikryté utěrkou, nakynuté stlačte , rozdělte na 8.dílů, vytvarujte koule, které buď vyválíte na kola nebo tvarujte rukama placky o rozměru 20.cm a přendejte na plech s pečícím papírem - nechte 15.min kynout.

    Troubu předehřejte na 200stup., pita chléb pečte 6.-8.min do zlatova. Po upečení ihned potřete olivovým olejem - pita chléb rychle tvrdne.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Pita chléb prokrojte - neprořezávejte celý a naplňte na slabé plátky krájeným peřeným masem, čerstvou zeleninou, přidejte např.česnekovou omáčku a máte chutný domácí kebab. Místo pečeného masa lze použít i BOLLOGNESSE OMÁČKU - dresink už ale nepřidávejte.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář