3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Rustikální bagety podle Vaňka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

Rustikální bagety podle Vaňka

  • 370 gram ledové vody, voda + pár kostek ledu
  • 500 gram hladké mouky
  • 25 gram acceto balsamico crema, krémové balsamico
  • 12 gram čerstvého droždí
  • 12 gram soli
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 polévková lžíce hrubé mouky na podsypání, semolina
  • 6
    3h 50min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 6
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 21
5

Příprava

    Příprava těsta
  1. Do nádoby nalijte ledovou vodu. Přidejte mouku a aceto balsamico crema. Spusťte TěstoTěsto3 minuty.
  2. Přidejte droždí a míchejte Mixování6 minut / rychlost 3.
  3. Přidejte sůl a olivový olej Mixování3 minuty / rychlost 3.
  4. Kynutí těsta
  5. Vznikne těsto žvýkačkové konzistence. Dejte ho kynout do olivovým olejem vymazané mísy posypte hrubou moukou a přikryté nebo uzavřené nechte kynout cca 2 hodiny. Objem těsta by se měl 3x zvětšit.
  6. Vytvoření baget a pečení
  7. Plech vyložte pečícím papírem. Vál posypte hrubou moukou. Těsto z krabice vylijte na vál a roztáhněte opatrně do tvaru obdélníku. Stěrkou rozdělte na 3 pruhy.
  8. Každý pruh spojte podélně k sobě do tvaru bagety. Zatočte a rychle přeneste na plech. Tvar nemusí být pravidelný.
    Posypte hrubou moukou, přikryjte utěrkou a nechte ještě 20-30 minut kynout. Troubu předehřejte na 250 stupňů.
  9. Troubu zaroste nebo dejte dolů starý plech a do něj vodu. Vložte bagety a pečte 2 minuty. Pak teplotu snižte na 200 stupňů a pečte cca 20 minut dohněda.
  10. Nechte vychladnout na mřížce. Uchovávejte v plastové krabici nebo igelitovém sáčku.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Můžete přidat sušená rajčátka nebo olivy.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Proč se tam dává ta studená voda a ještě...

    Vložil housga on 17. února 2023 - 11:00.

    Proč se tam dává ta studená voda a ještě led? Většinou se kvásek zadělává s vlažnou vodou.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,