Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
Rustikální bagety podle Vaňka
- 370 gram ledové vody, voda + pár kostek ledu
- 500 gram hladké mouky
- 25 gram acceto balsamico crema, krémové balsamico
- 12 gram čerstvého droždí
- 12 gram soli
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 polévková lžíce hrubé mouky na podsypání, semolina
-
6
3h 50min
Doba přípravy 20minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
-
5
Příprava
- Do nádoby nalijte ledovou vodu. Přidejte mouku a aceto balsamico crema. Spusťte Těsto
"Těsto" 3 minuty.
- Přidejte droždí a míchejte
"Mixování" 6 minut / rychlost 3.
- Přidejte sůl a olivový olej
"Mixování" 3 minuty / rychlost 3.
- Vznikne těsto žvýkačkové konzistence. Dejte ho kynout do olivovým olejem vymazané mísy posypte hrubou moukou a přikryté nebo uzavřené nechte kynout cca 2 hodiny. Objem těsta by se měl 3x zvětšit.
- Plech vyložte pečícím papírem. Vál posypte hrubou moukou. Těsto z krabice vylijte na vál a roztáhněte opatrně do tvaru obdélníku. Stěrkou rozdělte na 3 pruhy.
- Každý pruh spojte podélně k sobě do tvaru bagety. Zatočte a rychle přeneste na plech. Tvar nemusí být pravidelný.
Posypte hrubou moukou, přikryjte utěrkou a nechte ještě 20-30 minut kynout. Troubu předehřejte na 250 stupňů. - Troubu zaroste nebo dejte dolů starý plech a do něj vodu. Vložte bagety a pečte 2 minuty. Pak teplotu snižte na 200 stupňů a pečte cca 20 minut dohněda.
- Nechte vychladnout na mřížce. Uchovávejte v plastové krabici nebo igelitovém sáčku.
Příprava těsta
Kynutí těsta
Vytvoření baget a pečení
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Můžete přidat sušená rajčátka nebo olivy.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářProč se tam dává ta studená voda a ještě...
Proč se tam dává ta studená voda a ještě led? Většinou se kvásek zadělává s vlažnou vodou.