Doba přípravy
                                15min
                                                                    
                                                            Celkový čas
                                40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porce/procí
                                
                                     0 
                                     porce/porcí 
                                
                            Úroveň
                                snadný
                            Ingredience & Porce
Ohýbaný-Bilinkový Chlebík
- 600 gramů mouka hladká
 - 300 gramů vody vlažné
 - 1 kostek čerstvé droždí
 - 1/2 čajová lžička cukr
 - 2 čajová lžička sůl
 - 5o gramů olej
 
česnekové máslo :
- 2 stroužků stroužek česneku
 - 1 cibule, na pul
 - 1 svazek petržele,čerstvé, bez stonku
 - 120 gramů máslo
 - 1 čajová lžička sůl
 
Příslušenství, které potřebujete
- 
                        
                        
                        Stěrka - 
                        
                        
                        Kompletní mixovací nádoba pro TM6 
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- TESTO:
Vsechny ingredience na testo dát do
"Zamknout mixovací nádobu"  a 2 min.
"Těsto"  propracovat.
Testo dále asi ve velikosti plechu vyválet do obdelníku .
Cesnekové máslo :
Cesnek,cibuli a petrzel dát do
"Zamknout mixovací nádobu"  a 8 sek./rychl.5 rozmixovat..dále pridáme máslo a sul a dalsích 25 Sek../Rychl.5 promícháme .
CHLÉB:
Celý plát vyváleného testa pomazeme bylinkovým máslem a krájíme dlouhé prouzky podél v sírce asi 5 cm,prouzky skládáme jako harmoniku a dáváme do kulaté formy vylozené papírem na pecení a trochu vymazané tukem (já to dávám do ní a nebo do keramické co mám na Lasagne) a skládáme tesne vedele sebe ,takto necháme jeste dalsích asi 15 min. vykynout ..Pote´peceme pri teplote 200 stupnu celsia v predehráté troube asi 25 -30 minut ...(.já dávám tu formu s chlebem jeste na extra plech nebo pod dávám alufolii protoze mi z té formy tece olej )
Tento chléb je výborný ,my ho deláme vzdy kdyz se u nás griluje a milujeme ho i jen tak ...ten chlebík se lehce odtrhává ,muzete dát místo bylinkového másla treba prorostlý spek ,nebo balkánský sýr ,rajcatovou omácku ,muzete kombinovat jak chcete ,dobrou chut
 - Popište zde přípravné kroky receptu
 
Model Thermomixu ®
- 
                    
                        Recept je vytvořen proTM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
 
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.