thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
25min
Celkový čas
1h 10min
porce/procí
6 porce/porcí
Úroveň
pokročilý

Ingredience & Porce

Churros s čokoládou - překlad z polštiny

  • 100 gram cukru
  • 3/4 čajová lžička skořice, mletá
  • 250 gram voda
  • 50 gram olivového oleje
  • 200 gram pšeničné mouky
  • 3 kus vajec
  • 150 gram hořké čokolády, na kousky
  • 200 gram smetana, min. 30% tuku
  • 1/2 čajová lžička vanilkový cukr
  • 1/4 čajová lžička chilli, mleté
  • olej na smažení

Příslušenství, které potřebujete

  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Cukr
  1. Do čisté suché mixovací nádoby vložte cukr a ½ lžičky skořice a sekejte 2 sek/rychlost 8.

    Skořicový cukr nasypte na plochý talíř a odložte stranou.
  2. Těsto
  3. Do mixovací nádoby vložte vodu a olej a vařte 5 min/100°C/rychlost 1.

    Přidejte mouku a sůl a míchejte 30 sek/rychlost 3.

    Obsah mixovací nádoby míchejte 1 min/rychlost 4, mezitím postupně přidávejte vejce otvorem ve víku mixovací nádoby.

    Těsto přendejte do cukrářského sáčku nebo vykrajovacího sáčku s velkou hvězdicovou špičkou.
  4. čokoláda
  5. Mixovací nádobu omyjte a osušte.

    Vložte čokoládu do čisté a suché mixovací nádoby a sekejte 5 sek/rychlost 7.

    Špachtlí seškrábněte čokoládu ze stran na dno mixovací nádoby.

    Přidejte smetanu, vanilkový cukr, zbývající ¼ lžičky skořice a chilli a poté zahřívejte bez odměrky 8 min/70°C/rychlost 2.
  6. Smažení
  7. Mezitím si v hluboké pánvi rozehřejte olej.

    Vymačkejte churros z cukrářského sáčku přímo na olej, nůžkami nakrájejte kousky cca 10 cm. Smažte asi 4 minuty nebo do zlatohnědé.

    Osmažené churros vyjměte děrovanou lžící a položte na papírové utěrky.

    Ještě teplé obalíme churros ve skořicovém cukru.

    Nalijte čokoládovou polevu do jiné misky.

    Churros podávejte ihned po přípravě spolu s teplou čokoládovou polevou jako dezert.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Churros s čokoládou - překlad z polštiny

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: