3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Dezert Pavlova


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Na dort

  • 220 gramů cukr
  • 4 vaječné bílky, pokojové teploty
  • 1 špetka sůl
  • 1/2 čajové lžičky vinný kámen, (lze vynechat)
  • 1 čajová lžička vanilkový cukr
  • 1 polévková lžíce kukuřičný škrob
  • 1 čajová lžička citrónová šťáva
  • 300 gramů smetany na šlehání
  • 250 gramů malina
  • 6 kus plodů mučenky, překrojit na polovinu a lžičkou vyndat dužinu
5

Příprava

    BEZÉ
  1. 1. Předehřejte troubu na 120°C.

    2. Do mixovací nádoby vložte cukr a melte 3 vteřiny/rychlostí 9. Přendejte do misky a odložte stranou.

    3. Vložte metličku. Do mixovací nádoby vložte vaječné bílky, sůl a vinný kámen a šlehejte 6 minut/rychlostí 3 bez odměrky. Potom šlehejte rychlostí 3 a přidávejte lžičku po lžičce otvorem ve víku mixovací nádoby všechen jemný a vanilkový cukr. Sypejte jej na otáčející se nože.)

    4. Šlehejte 1 minutu/rychlostí 3 a přidávejte otvorem ve víku kukuřičný škrob a citrónovou šťávu na otáčející se nože.

    5. Vyjměte metličku. Pomocí polévkové lžíce udělejte na plech pokrytý pečicím papírem 6 kopečků bezé hmoty a nechávejte mezi nimi místo.

    6. Nechejte bezé sušit v předehřáté troubě při 120°C 1 hodinu a 15 minut. Budou na povrchu křupavé a uvnitř mírně měkké. Nechte je vychladnout.

     

  2. PŘÍPRAVA DEZERTU PAVLOVA
  3. 7. Vložte metličku. Do čisté mixovací nádoby nalijte smetanu ke šlehání a šlehejte rychlostí 3, dokud nebude šlehačka tuhá.

    8. Na ploché talíře položte bezé, na každý kousek navršte šlehačku a rozložte maliny a kousky dužiny mučenky. Ihned podávejte.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Tento dezert byl votvořen na počest ruské baleríny Pavlovy a pochází z Austrálie a Nového Zélandu.

Vychytávky:

- podávejte s jinými druhy letního ovoce (např. jahodami, borůvkami, broskvemi nebo hrozny) a pokapejte ovocnou omáčkou

- bezé je vhodný recept pro využití zbylých bílků

- chceme - li mít bezé suché, nedávejte kukuřičný škrob a citrónovou šťávu, vypněte troubu a nechejte bezé sušit

 


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.