3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kanelbullar - tradiční švédský moučník


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

25 kus/kusů

Těsto

  • 75 gramů máslo
  • 300 gramů mléko
  • 25 gramů čerstvé droždí
  • 40 gramů cukr
  • 3 kusy kardamomu, 3 semínka nebo 1 čajová lžička
  • 520 gramů hladká mouka

Nápň

  • 100 gramů máslo
  • 80 gramů cukr
  • 3 čajové lžičky skořice, mletá

Dokončení

  • 1 kus vejce
5

Příprava

    Příprava těsta:
  1. 1. Do mixovací nádoby vložte máslo, droždí a mléko a připravte kvásek 2 minuty/ 37 stupňů/ rychlost 1.

    2. Přidejte cukr, kardamom a rozmixujte 10 sekund/ rychlost 10.

    3, Přidejte mouku a hněťte 3 minuty/ Closed lid/ Dough mode.

  2. Příprava náplně:
  3. 1. Do mixovací nádoby dejte máslo, cukr a skořici a ohřejte 3 minuty/ 50 stupňů/ rychlost 1.

     

  4. Dokončení:
  5. 1. Těsto vyválejte na plát o rozměrech 20 x 50 cm a potřete náplní.

    2. Opatrně srolujte a nakrájejte na 25 kousků.

    3. Položte na plech vyložený pečícím papírem a nechte kynout 30 minut.

    4. Troubu předehřejte na 200 stupňů.

    5. V mixovací nádobě rozšlehejte vejce 5 sekund/ rychlost 5  a pak rozšlehaným vejcem potřete rozložené "šneky".

    6. Pečte 10 minut dozlatova. 

     

  6. Popište zde přípravné kroky receptu

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Typická švédská dobrůtka.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář