3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kanelbullar - tradiční švédský moučník


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

25 kus/kusů

Těsto

  • 75 gramů máslo
  • 300 gramů mléko
  • 25 gramů čerstvé droždí
  • 40 gramů cukr
  • 3 kusy kardamomu, 3 semínka nebo 1 čajová lžička
  • 520 gramů hladká mouka

Nápň

  • 100 gramů máslo
  • 80 gramů cukr
  • 3 čajové lžičky skořice, mletá

Dokončení

  • 1 kus vejce
5

Příprava

    Příprava těsta:
  1. 1. Do mixovací nádoby vložte máslo, droždí a mléko a připravte kvásek 2 minuty/ 37 stupňů/ rychlost 1.

    2. Přidejte cukr, kardamom a rozmixujte 10 sekund/ rychlost 10.

    3, Přidejte mouku a hněťte 3 minuty/ Closed lid/ Dough mode.

  2. Příprava náplně:
  3. 1. Do mixovací nádoby dejte máslo, cukr a skořici a ohřejte 3 minuty/ 50 stupňů/ rychlost 1.

     

  4. Dokončení:
  5. 1. Těsto vyválejte na plát o rozměrech 20 x 50 cm a potřete náplní.

    2. Opatrně srolujte a nakrájejte na 25 kousků.

    3. Položte na plech vyložený pečícím papírem a nechte kynout 30 minut.

    4. Troubu předehřejte na 200 stupňů.

    5. V mixovací nádobě rozšlehejte vejce 5 sekund/ rychlost 5  a pak rozšlehaným vejcem potřete rozložené "šneky".

    6. Pečte 10 minut dozlatova. 

     

  6. Popište zde přípravné kroky receptu

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Odměrka
    Odměrka
    koupit nyní
11

Tip

Typická švédská dobrůtka.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář