Doba přípravy
10min
Celkový čas
20min
porce/procí
--
--
Úroveň
střední
Ingredience & Porce
Kávové drobné cukroví
- 200 gramů hladké mouky, přesáté
- 70 gramů cukru moučky
- 140 gramů másla, pokojové teploty, na kostky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 čajové lžičky mleté kávy, zarovnané
- 2 kusy žloutků
Kávový krém
- 135 gramů másla, pokojové teploty
- 3 polévkové lžíce cukr moučka
- 320 gramů Mléka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 čajové lžičky cukru krupice, do pudingu
- 3 čajové lžičky mleté kávy, zalít troškou vařené vody
Kávová poleva
- 150 gramů cukru moučky
- 5 čajových lžiček rozpustné kávy
- 0,5 dcl vařicí vody, na zalití kávy
- z toho dát pak 6 polévkových lžic uvařené kávy, tj. 0,45 - 0.50ml
- 1 plátek másla, asi 5-10g
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Všechny suroviny smícháme bez metličky 40 sek / R4, pak 30 sek/"Těsto"
Z těsta vytvořím váleček, který zabalím do folie a dám do chladna, do špajsky. Nemusí být v lednici.
Těsto se krásně válelo a netrhalo se na moukou posypané desce. Nebylo potřeba válet přes průhlednou folii.
Péct na nevymaštěném plechu 180°C / 8,5 minut. Bez horkovzduchu.
1 plech = 30 koleček(Celkem 4 plechy = 120 kousků, tudíž 60 slepených kusů) - 1 balíček vanilk. pudinku v prášku
320ml mléka
1 vanilkový cukr
2 čajové lžičky cukru krupice do pudingu
Do čisté mixovací nádoby vložíme šlehací metličku, přidáme mléko, balíček pudinku, vanilkový cukr a uvaříme pudink 10 minut//90°C/R4.
Nebo vařím samostatně na sporáku v nepřipalovacím hrnku.
Uvařený pudink přendáme do misky a necháme zchladnout. - Uvařím silnou kávu (turka) ze 3 lžiček kávy a zalít vroucí vodou.
Nechám vychladnout a scedím přes sítko.
Pak podle chuti použiji asi 3-4 lžičky silné kávy.
135g změklého másla
3 polévkové lžíce cukru moučka (asi 30g)
Do čisté mixovací nasadíme šlehaci metličku přidáme máslo na kostky, cukr moučku a šleháme 3 minuty/R3,5.
Po došlehání si nastavíme čas na další 3 minuty/R3,5s metličkou a máslo s cukrem šleháme dál a otvorem ve víku přidávájme vychladlý pudink. Krém šleháme do hladka a dle potřeby prodloužíme čas šlehání.
Zároveň přidám podle chuti asi 3-4 lžičky uvařeného turka. Dá se použít i instantní káva.- vařit kávu ze 4-5 plných lžíček rozpustné kávy zalít 0,50 dcl vody.Cukr + 6 lžíc uvařené kávy a kousek másla dáme do a bez metličky 2,5M/50°C/R3.Chvíli nechat zchladnout a teprve pak v tom máčet slepené dílky a nahoru ořech nebo mandli.
Těsto
Kávový krém
Kávová poleva
Tip
Cukroví lepím kávovým krémem + kávová poleva
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře