thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
porce/procí
5 porce/porcí
Úroveň
pokročilý

Ingredience & Porce

Těsto

  • 250 g mléko
  • 30 g čerstvé droždí
  • 1 špetka cukr
  • 4 kusy žloutek
  • 50 g změklého másla
  • 2 polévkové lžíce rum
  • 1 čajová lžička nastrouhané citronové kůry
  • 40 g cukr
  • 1/2 čajové lžičky sůl
  • 500 g polohrubá mouka
  • 250 g olej na smažení
  • 100-200 g moučk.cukru na obalení
  • 150 g meruňkový džem

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Koblihy
  1. Jako první krok si v Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" nadrtíme moučkový cukr, ve kterém budeme koblihy obalovat, je na chuti každého, jestli koblihy obalí a bude potřebovat cukru více nebo je jen přes sítko pocukruje a pak spotřebuje cukru méně. Takže 100-200 g cukru podrtíme R10, 15-20 vteřin a dáme stranou do misky.

    Dále vložíme do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" mléko, droždí a špetku cukru a mícháme R 2, 37°C, 2 minuty, aby nám vznikl kvásek.

    Do kvásku přidáme máslo, žloutky, rum, citr. kůru, cukr a sůl a promícháme R4 10 s.

    Přidáme mouku a zaděláme těsto Těsto"Těsto" 2,5 minuty.

    Necháme v Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" , který je zakrytý odměrkou vykynout asi hodinu dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. 

    Po vykynutí těsto vyndáme pomocí stěrky na pomoučněný vál, rozdělíme na dvě části a postupně rozválíme těsto na tloušťku cca 1/2 cm. Skleničkou nebo vykrajovátkem naznačíme kolečko, ale nedokrojíme, do středu kolečka dáme marmeládu a vykrojíme další kolečko, kterým to první naznačené přikryjeme, přitiskneme kolem okrajů a znovu vykrojíme tentokrát celý koblížek.  Takto postupujeme dokud máme těsto. Koblížky necháme ještě chvilku pod utěrkou kynout a pak smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci. Olej necháme rozpálit, provedeme zkoušku kouskem těsta, pokud se kolem těsta začnou dělat bublinky a těsto nepadne ke dnu, ale hezky se smaží, je čas začít smažit i koblížky. Koblížky klademe do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách do zlatavé barvy. Po usmažení dáváme na ubrousek, aby se vsáknul přebytečný olej a pak obalujeme v moučkovém cukru, my doma tedy obalujeme tmrc_emoticons.)

Tip

Každá mouka jinak vsakuje tekutinu, pokud by se po zadělání zdálo těsto řídké, přidejte maličko mouky a ještě zapracujte do těsta. Kdo si chce vyhrát může na vykrajování koblížků použít odměrku, budou maličké, ale bude jich hodně tmrc_emoticons.)

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Koblihy od babičky

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: