3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Koblihy od babičky


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

5 porce/porcí

Těsto

  • 250 g mléko
  • 30 g čerstvé droždí
  • 1 špetka cukr
  • 4 kusy žloutek
  • 50 g změklého másla
  • 2 polévkové lžíce rum
  • 1 čajová lžička nastrouhané citronové kůry
  • 40 g cukr
  • 1/2 čajové lžičky sůl
  • 500 g polohrubá mouka
  • 250 g olej na smažení
  • 100-200 g moučk.cukru na obalení
  • 150 g meruňkový džem
  • 6
    1h 0min
    Doba přípravy 1h 0min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    pokročilý
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

    Koblihy
  1. Jako první krok si v Closed lid nadrtíme moučkový cukr, ve kterém budeme koblihy obalovat, je na chuti každého, jestli koblihy obalí a bude potřebovat cukru více nebo je jen přes sítko pocukruje a pak spotřebuje cukru méně. Takže 100-200 g cukru podrtíme R10, 15-20 vteřin a dáme stranou do misky.

    Dále vložíme do Closed lid mléko, droždí a špetku cukru a mícháme R 2, 37°C, 2 minuty, aby nám vznikl kvásek.

    Do kvásku přidáme máslo, žloutky, rum, citr. kůru, cukr a sůl a promícháme R4 10 s.

    Přidáme mouku a zaděláme těsto Dough mode 2,5 minuty.

    Necháme v Closed lid , který je zakrytý odměrkou vykynout asi hodinu dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. 

    Po vykynutí těsto vyndáme pomocí stěrky na pomoučněný vál, rozdělíme na dvě části a postupně rozválíme těsto na tloušťku cca 1/2 cm. Skleničkou nebo vykrajovátkem naznačíme kolečko, ale nedokrojíme, do středu kolečka dáme marmeládu a vykrojíme další kolečko, kterým to první naznačené přikryjeme, přitiskneme kolem okrajů a znovu vykrojíme tentokrát celý koblížek.  Takto postupujeme dokud máme těsto. Koblížky necháme ještě chvilku pod utěrkou kynout a pak smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci. Olej necháme rozpálit, provedeme zkoušku kouskem těsta, pokud se kolem těsta začnou dělat bublinky a těsto nepadne ke dnu, ale hezky se smaží, je čas začít smažit i koblížky. Koblížky klademe do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách do zlatavé barvy. Po usmažení dáváme na ubrousek, aby se vsáknul přebytečný olej a pak obalujeme v moučkovém cukru, my doma tedy obalujeme tmrc_emoticons.)

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Každá mouka jinak vsakuje tekutinu, pokud by se po zadělání zdálo těsto řídké, přidejte maličko mouky a ještě zapracujte do těsta. Kdo si chce vyhrát může na vykrajování koblížků použít odměrku, budou maličké, ale bude jich hodně tmrc_emoticons.)


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Vyzkoušeno, dělala jsem malé...

    Vložil Zdenulka on 26. února 2017 - 11:20.

    Vyzkoušeno, dělala jsem malé kuličky a obalila je v cukru - moc chutné, díky za recept tmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Děkuji za pochvalu.

    Vložil HankaEK on 11. února 2014 - 10:26.

    Děkuji za pochvalu. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Včera večer jsem dělala tyto

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 11:36.

    Včera večer jsem dělala tyto koblížky a teda to je lahůdka..trvaly mi tedy trochu déle, ale výsledek stál za to tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • není nad domácí koblihy 

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 18:59.

    není nad domácí koblihy  Cooking 7

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Ráda koblihy vyzkouším. Nikdy

    Vložil lussy on 28. listopadu 2013 - 20:47.

    Ráda koblihy vyzkouším. Nikdy jsem nepekla, znám jen ty kupované. Věřím, že domácí budou mnohem lepší! tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • (bez předmětu)

    Vložil marca on 6. října 2013 - 19:00.

    Cooking 7

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,