3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kremrolky


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

20 porce/porcí

Těsto

  • 350 gramů hladká mouka
  • 250 gramů máslo (nesolené)
  • 250 gramů šlehačky na šlehání (33%)
  • 2 žloutky
  • špetka sůl

Náplň

  • 5 bílek
  • 120 gramů práškového cukru
  • špetka sůl
5

Příprava

    Těsto
  1. 1. Do mixovací nádoby vložíte mouku,máslo,šlehačku,žloutky,sůl a hněťte 3min./Closed lid/Dough mode. Poté dejte těsto na 1 hodinu odpočinout do chladna.

    2. Těsto si položíme na vál poprášený hladkou moukou a rozválíme do všech stran až nám vznikne tenký plát ve tvaru obdelníku silný a nakrájíme ho na proužky asi 2cm silné

    3. Každý proužek těsta navineme na jednu kovovou trubičku od užšího konce k širšímu. Tak aby se okraje proužků překrývaly.

    4. Konce pečlivě přimáčkneme a trubičky dáme na plech tak aby konce trubiček byly ve spod a potřeme je žloutkem. Pečeme 20 minut na 180C.

    5. Po upečení ihned trubičky sundáváme dolů a necháme schládnout potom plníme sněhem.

  2. Náplň
  3. 1. Do mixovací nádoby vložte bílky, špetku soli a nasaďte šlehací metličku a šlehejte 3minuty/Closed lid/R4

    2. Poté nastavte čas 10 minut/Closed lid/ R varoma a sníh šlehejte a postupně přidávejte cukr vznikne vám krásně bílá hustá hmota, kterou naplníte zdobící sáček a plníte trubičky. Naplněné trubičky pocukrujte.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Trubičky lze udělat i naslanou výborné je je naplnit například šunkovou pěnou nebo nivovou pěnou.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Milá Naty, děkujeme za

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 4. března 2016 - 10:39.

    Milá Naty, děkujeme za pochvalu.

    Neustále se snažíme vyvíjet a přizpůsobovat recepty tak, aby se daly připravit také v Thermomixu. To je také případ Vámi jmenovaných dezertů. Vzhledem k jejich náročné technologické přípravě to ještě nějakou dobu potrvá.

    Děkujeme za trpělivost,

    tým Thermomixu

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobrý den, ráda bych Vás

    Vložil Naty on 3. března 2016 - 23:53.

    Dobrý den,

    ráda bych Vás poprosila ještě o recept na Charlottu(s krémem ze žloutků a smetany) i s receptem na cukrářské piškoty, dále o recept na tartaletky se žloutkovým krémem bez použití pudinku, případně recept na framboisier a eclairs.  Všechny tyto úžasné dortíky jsou zoufale náročné na přípravu - asi právě proto chutnají tak skvělě, ale s Thermomixem by to mohlo být zvládnutelné i  pro ty z nás, co si na přípravu bez Thermomixu prostě netroufnou.  Předem děkuji za Vaši snahu a velmi oceňuji vstřícnost s jakou raagujete na žádost o radu.  Ráda bych vám také poděkovala za všechny recepty, které báječně fungují, všechny recepty na kynuté těsto, které jsem vyzkoušela, byly dokonalé, děkuji i za recept na makronky - takové jaké mají být. 

    Přeji krásné vaření a pečení a mnoho stejně spokojených zákazníků.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jsme rádi, že jste s

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 3. března 2016 - 11:36.

    Jsme rádi, že jste s Thermomixem spokojená a doufáme, že se vám nový recept na náplň do kremrolí bude líbit.

     

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jsem velmi ráda, že toto téma

    Vložil Naty on 2. března 2016 - 23:00.

    Jsem velmi ráda, že toto téma budete řešit, Thermomix šlehá bílky výborně, ale totéž dokáže i zcela obyčejný ruční šlehač. Problém nastává v momentu, kdy je třeba bílky tepelně zpracovat. A to by mělo být výsadou Thermomixu, který je,  jako jeden z mála, k tomu technicky vybaven. Recepty s tepelně neupravenými vejci jsou velmi rizikové a amatérské. Například správné tiramisu také obsahuje vejce, která by měl být tepelně zpracována, a právě to je na receptu nejtěžší. Našlehat mascarpone a navrstvit ho na piškoty - k tomu opravdu není třeba takto drahý a technicky vybavený přístroj. Jsem ráda, že s vaší pomocí, budu moci využít  speciální funkce Thermomixu, které jiné přístroje prostě nemají

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Normal 0 21 false

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 2. března 2016 - 16:48.

    V současné době se snažíme vylepšit, zjednodušit a připravit nové i stávající recepty.

    Mezi nimi se také důkladně zabýváme kremrolemi. Bohužel, v aktuálních recepturách bílky tepelně neupravujeme. Nicméně pracujeme na tom.

    Děkujeme za podnět, brzy by se měl objevit upravený recept.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobrý den, děkuji za opravdu

    Vložil Naty on 2. března 2016 - 14:01.

    Dobrý den,

    děkuji za opravdu velmi rychlou odpověď. Problém není v ušlehání kvalitního sněhu, ale bílky by měly být tepelně upraveny, aby byly bezpečné pro konzumaci. Teplota Varoma je však příliš vysoká, sníh, který je správně ušlehaný, se při této teptotě uvaří a získá konzistenci, při které nelze použít. Potřebovala bych recept, který odpovídá šlehání bílků ve vodní lázni, kdy se eliminují rizika použití syrových vajec a současně  získám krémovou náplň. Pokud existuje i recept  pro pasterizaci žloutků, případně celých vajec např. na přípravu krému do dortů, budu Vám za něj vděčná. Ráda bych využila Thermomix právě pro přípravu těchto poměrně složitých postupů, které by, vzhledem k možnosti nastavení přesné teploty, měl zvládnout. 

    Myslím, že tato technologie v receptech a kuchařkách chybí a uvítali by je i další uživatelé, pravděpodobně i budoucí, protože ukázka správně tepelně upravených vajec téměř bez práce, by možná přesvědčila další zákazníky a nákupu.

    Děkuji a věřím, že mi s tímto problémem pomůžte.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobrý den, Naty. Můžete

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 2. března 2016 - 13:31.

    Dobrý den, Naty.

    Můžete vyzkoušet vyměnit moučkový cukr za klasický krupicový nebo krystal.

    Pomoci by mohl také trik s přidáním jedné čajové lžičky citrónové šťávy a postupovat podle tohoto návodu: http://www.svetreceptu.cz/recepty/jak-uslehat-snih-z-bilku/257085

    Držíme palce

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Tento recept je opravdu

    Vložil Naty on 2. března 2016 - 12:26.

    Tento recept je opravdu špatný - bílky nelze připravit při použití teploty Varoma, aniž by se neuvařily. Ráda bych vyzkoušela recept na náplň do kremrolí, která je jedlá.  Najdu někde takový recept?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Zkusím

    Vložil Reine on 19. května 2014 - 14:11.

    Zkusím Cooking 9

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • mňamky, výborné

    Vložil Moňulka on 24. března 2014 - 13:22.

    mňamky, výborné tmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Zcela jistě výborné.

    Vložil yvonaj on 4. listopadu 2013 - 16:18.

    Zcela jistě výborné.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • není zkoušela jsem a sníh je

    Vložil lussy on 3. listopadu 2013 - 08:53.

    není zkoušela jsem a sníh je krásně tuhý.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • (bez předmětu)

    Vložil marca on 7. října 2013 - 00:10.

    Cooking 7

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Opravdu je  stupeň Varoma

    Vložil Jan Stříbrný on 4. října 2013 - 22:15.

    Opravdu je  stupeň Varoma ověřený? Není to na bílky moc??? tmrc_emoticons.~

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • (bez předmětu)

    Vložil zuzka@dvk.cz on 3. října 2013 - 02:02.

    Big Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,