3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Makovec s rybízem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

20 porce/porcí

Těsto

  • 4 vejce
  • 250 g cukr, moučka
  • 150 g mletého máku
  • 250 g polohrubá mouka
  • 1/2 kypřicí prášek do pečiva
  • 200 ml mléka
  • 250 g červený rybíz, čerstvý
  • 6
    36min
    Doba přípravy 6min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

    Těsto
  1. 1. Z vajec oddělíme žloutky od bílků.

    2. Do čisté a suché mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme bílky a šleháme 3minuty/Closed lid/R4 tuhý sníh přendáme do misky a dáme na chvíli stranou.

    3. Do mixovací nádoby vložíme žloutky, cukr a šleháme 3 minuty/Closed lid/R4.

    4. Poté přidáme mouku,kypřící prášek,mléko,mák a mícháme 1 minutu/Closed lid/R4.

    5. Na závěr v mícháme sníh a lehce zamícháme pomáháme si stěrkou.

    6. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme rybízem může být i zmražený.

    7. Dáme péct na 30 minut při 180C.

    8. Před podáváním pocukrujeme.

    9. Foto k receptu Ivanka N.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Ten to moučník je výborný i z višněmi.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Výborný recept. Nám moc

    Vložil Hanka... on 31. března 2015 - 01:01.

    Výborný recept. Nám moc chutnal. Musela jsem nahradit čerstvý červený rybíz - rybízovou marmeládou a přesto výsledek byl super. tmrc_emoticons.)  Děkuji za inspiraci Cooking 7

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Máte někdo zkušennost, jak na

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 03:49.

    Máte někdo zkušennost, jak na to, aby mák nebyl hořký?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Výborný nápad:-)

    Vložil zuzka@dvk.cz on 29. listopadu 2013 - 22:58.

    Výborný nápadtmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • rybíz, dobrý nápad

    Vložil yvonaj on 6. listopadu 2013 - 10:25.

    rybíz, dobrý nápad

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,