Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
30 porce/porcí
TĚSTO
- 250 gramů máslo, na kousky
- 3 polévkové lžíce med
- 300 gramů cukru krupice
- 400 gramů hladká mouka
- 1 čajová lžička soda jedlá
- 110 gramů mléko
- 3 kusy vejce
KRÉM
- 100 gramů vlašský ořech, loupaný, oloupaných a namletých
- 500 gramů mléko
- 60 gramů krupice
- 2 polévkové lžíce cukru krupice
- 200 gramů máslo
- 145 gramů kondenzovaného mléka, sladkého
- rum, na pokapání těsta
-
6
25h 30min
Doba přípravy 15minDoba vaření/pečení -
7
pokročilý
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9Bez masa Jarní Letní Podzimní Zimní Den sv. Valentýna Masopust Velikonoce Den matek Halloween Vánoce Nový rok Čínský Nový rok Ramadan Party Raut Dovolená Narozeniny Narozeniny dětí Piknik Grilování Dárek Snídaně Brunch Odpolední čaj Svačina Recepty šéfkuchaře Vaření pro velkou rodinu Kreativní Dezert Grilování Pečení Pralinky/sladkosti Koláč Cukroví Sušenky/cookies Pečivo
5
Příprava
- 1. Do mixovacá nádoby vložte máslo a nechte rozpustit 5 minut/50°C/rychlostí 1.
2. Přidejte med, cukr, mouku, sodu, mléko a míchejte 3 minuty/60°C/rychlostí 3.
3. Předehřejt si troubu na 200°C.
4. Do těsta přidejte vejce a míchejte 1 minutu/60°C/rychlostí 3.
5. Těsto přelejte na 3 plechy vyložené pečicím papírem a rozetřete na tenkou vrstvu.
6. Plechy s těstem pečte 8 - 10 minut na 200°C do zlatova.
7. Vychladlé pláty poskládejte na sebe a okraje seřízněte. - 8. Do misxovací nádoby vložte ořechy, odkrojky z upečených plátů těsta a sekejte 5 sekund/rychlostí 7 a dejte stranou.
9. Do čisté mixovací nádoby nalijte mléko, přisypejte krupici, cukr a vařte 8 minut/100°C/rychlostí 3.
10. Nechte vychladnout.
11. Do vlažné hmoty dejte máslo, kondenzované mléko a šlehejte 1 minutu/rychlostí 4.
12.První plát těsta pokapejte rumem a natřete třtinou krému.
13. Přiložte na něj druhý plát a lehce přimáčkněte.
14. Postup opakujte a zakončete vrstvou krému, kterou hustě posypete směsí odkrojků a ořechů.
15. Marlenku nechte uležet 1 - 3 dny.
16. Krájejte na řezy.
TĚSTO
KRÉM
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
DALŠÍ VARIANTY
- pro jinou variaci si do krému můžete přidat 2 polévkové lžíce kakaa
- hotovou Marlenku také můžete pocákat čokoládovou polevou
PŮVOD
- jde o vezri slavného gruzínského medovníku
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář