Nacházíte se zde:
RECEPT PRO THERMOMIX ®
4
Ingredience & Porce
20 kus/kusů
Nadýchaný perník s čokoládovou polevou (VEGAN)
Těsto
- 450 gram špaldové mouky, hladké
- 7 gram kypřicí prášek do pečiva, bez fosfátů
- 10 gram soda jedlá
- 240 gram třtinový cukr
- 2 gram sůl, růžová himalájská
- 20 gram kakao, prášek, bio
- 10 gram perníkové koření, Sonnentor
- 185 gram slunečnicový olej, bio
- 470 gram sójové mléko, nebo jiné rostlinné
- 20 gram rum, tuzemský
- 2 gram skořice, mletá, bio
Na pomazání
- dávka jahodová marmeláda, domácí
Poleva
- 200 gram hořká čokoláda, na kousky
- 160 gram sójová smetana
- 1 polévková lžíce rum, tuzemský
Posyp
- dávka plátků mandlí, dle chuti
-
6
55min
Doba přípravy 30minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
-
5
Příprava
- předehřát troubu na 180°C
- vyložit plech pečícím papírem
- do nádoby vložit 450 g špaldové mouky
- k mouce přidat 7 g prášku do pečiva a 10 g jedlé sody,
"Zamknout mixovací nádobu"
- zamíchat
"Jemné míchání" 25 s/R4
- přidat 20 g kakaa
- přidat 10 g perníkového koření
- přidat 2 g skořice,
"Zamknout mixovací nádobu"
- zamíchat
"Jemné míchání" 25 s/R4
- přilít 185 g oleje
- přilít 470 g sójového mléka
- přilít 20 g rumu,
"Zamknout mixovací nádobu"
- zamíchat
"Jemné míchání" 35 s/R4
- těsto nalít rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem a vložit do předehřáté trouby, péct 22 minut
- testujeme špejlí - pokud je suchá, plech vytáhneme z trouby, v opačném případě přidáme 5 minut
- necháme vychladnout a ještě teplý perník po povrchu pomažeme marmeládou
- do vyčištěné nádoby vložíme 200 g čokolády na kousky
- sekáme
"Mixování" 10 s/R8
- stěrkou setřeme ze stěn na dno nádoby
- vlijeme 160 g sójové smetany
- rozpouštíme
"Jemné míchání" 4 min/
"Ohřev" 50°C/R3
- polevu nalejeme a rovnoměrně rozprostřeme stěrkou na marmeládu
- posypeme plátkovanými mandlemi a necháme zatuhnout
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
pro plech o rozměru 25 x 38 cm
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář