3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Nadýchaný perník s čokoládovou polevou (VEGAN)


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

20 kus/kusů

Nadýchaný perník s čokoládovou polevou (VEGAN)

Těsto

  • 450 gram špaldové mouky, hladké
  • 7 gram kypřicí prášek do pečiva, bez fosfátů
  • 10 gram soda jedlá
  • 240 gram třtinový cukr
  • 2 gram sůl, růžová himalájská
  • 20 gram kakao, prášek, bio
  • 10 gram perníkové koření, Sonnentor
  • 185 gram slunečnicový olej, bio
  • 470 gram sójové mléko, nebo jiné rostlinné
  • 20 gram rum, tuzemský
  • 2 gram skořice, mletá, bio

Na pomazání

  • dávka jahodová marmeláda, domácí

Poleva

  • 200 gram hořká čokoláda, na kousky
  • 160 gram sójová smetana
  • 1 polévková lžíce rum, tuzemský

Posyp

  • dávka plátků mandlí, dle chuti
  • 6
    55min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 6
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 21
5

Příprava

  1. předehřát troubu na 180°C
  2. vyložit plech pečícím papírem
  3. do nádoby vložit 450 g špaldové mouky
  4. k mouce přidat 7 g prášku do pečiva a 10 g jedlé sody, Zamknout mixovací nádobu
  5. zamíchat Jemné míchání 25 s/R4
  6. přidat 20 g kakaa
  7. přidat 10 g perníkového koření
  8. přidat 2 g skořice, Zamknout mixovací nádobu
  9. zamíchat Jemné míchání 25 s/R4
  10. přilít 185 g oleje
  11. přilít 470 g sójového mléka
  12. přilít 20 g rumu, Zamknout mixovací nádobu
  13. zamíchat Jemné míchání 35 s/R4
  14. těsto nalít rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem a vložit do předehřáté trouby, péct 22 minut
  15. testujeme špejlí - pokud je suchá, plech vytáhneme z trouby, v opačném případě přidáme 5 minut
  16. necháme vychladnout a ještě teplý perník po povrchu pomažeme marmeládou
  17. do vyčištěné nádoby vložíme 200 g čokolády na kousky
  18. sekáme Mixování10 s/R8
  19. stěrkou setřeme ze stěn na dno nádoby
  20. vlijeme 160 g sójové smetany
  21. rozpouštíme Jemné míchání 4 min/Ohřev50°C/R3
  22. polevu nalejeme a rovnoměrně rozprostřeme stěrkou na marmeládu
  23. posypeme plátkovanými mandlemi a necháme zatuhnout
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

pro plech o rozměru 25 x 38 cm


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.