3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Profiterolky s horkou čokoládou


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Odplalované těsto

  • 150 g voda
  • 80 g máslo
  • 125 g mouka
  • 3 kusy vejce
  • 1/2 čajové lžičky cukr
  • 1/2 čajové lžičky sůl

Náplň

  • oslazená vyšlehaná šlehačka, (lépe se ztužovačem)

Čokoládová poleva

  • 200 g hořká čokoláda
  • 200 g šlehačky na šlehání
5

Příprava

    Příprava
  1. 1, Odvažte mouku a odložte. Zvlášť v misce rozklepněte vajíčka a jen trochu je promíchněte vidličkou, aby se rozbil žloutek ... nešlehejte.

     

    2, Do Closed lid vlijte vodu, vhoďte máslo, cukr a sůl a 5min/100°/R 2.

     

    3. Vhoďte mouku a promíchejte 15s/R 4. Closed lid Nádobu vytáhněte a nechte schladnout na 60°.

     

    4, Closed lid opět nasaďte a pusťte R 4 a otvorem pomalinku vlevejte vajíčka (v intervalech). Těsto bude takové krásně lesklé.

     

  2.  

    5. Těsto dejte do cukrářského sáčku a vytvářejte takové malé kopečky. (Můžete i jiné tvary jako věnečky, podlouhlé apod.)

     

     

  3.  

    6. Pečte takových 30 min/180°. Já jakmile vidím, že už se nafoukly a chytly trosku barvu, dám do dveří vařechu a dopékám takto. Po upečení otevřu dvířka trochu víc na takových 10 min a pak dalších 10 min. Takto profiterolky nesplasknou. Po vytažení propíchneme z boku špejlí, aby vevnitř nebyly mokré. 

     

    7, Jakmile budem podávat, nařízneme a pomocí cukrářského sáčku s hezkou špičkou plníme šlehačkou.

     

    8, Těsně před podáváním do umyté Closed lid vhodíme na kousky rozlámanou čokoládu a rozsekáme pár sekund na turbo. Přilejeme šlehačku a zahřejeme na 50°/R1.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobry den, dekuji za

    Vložil Jarki on 25. března 2015 - 10:28.

    Dobry den,

    dekuji za upozorneni, asi mi to nejak uteklo a taky Vorwerkru za doplneni.

    Hezky den tmrc_emoticons.-) preji Jarka

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobrý den, děkujeme za

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 23. března 2015 - 12:01.

    Dobrý den, děkujeme za upozornění. Voda opravdu v postupu nebyla zahrnuta. Teď už je na svém místě tmrc_emoticons.) Hezký den!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • To je divny,kde je ta voda??

    Vložil vrbecka on 22. března 2015 - 15:03.

    To je divny,kde je ta voda??

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,