3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Řezy mráček


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 osoba/osob

Těsto

  • 250 gramů voda
  • 150 gramů máslo
  • 250 gramů hladká mouka
  • 6 kusů vejce

Krém

  • 500 gramů mléko
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 200 gramů cukru krystal
  • 200 gramů máslo (nesolené)
  • 6
    2h 25min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

    Těsto
  1. 1. Do mixovací nádoby vložte vodu, máslo, mouku a míchejte 10 min./90 °C/rychlost 2. Nádobu vložte do chladničky a nechte s hmotnou půl hodiny vychladnout.

  2. 2. Předehřejte si troubu na 160 °C.

  3. 3. Po vychladnutí vraťte mixovací nádobu zpět do pozice a šlehejte/rychlost 4, otvorem přes víko přidávejte vejce. Šlehejte až do zašlehání všech vajec do těsta.

  4. 4. Těsto rozdělte na dva vymazané plechy a rovnoměrně rozprostřete.

  5. 5. Pečte ve vyhřáté troubě cca 15 minut (160 °C) do zlatova. POZOR! Prvních 10 minut troubu neotvírejte!

  6. Krém
  7. 6. Do čisté mixovací nádoby vložte mléko, vanilkový pudink, cukr a vařte 10 min./100 °C/rychlost 3. Uvařený pudink přendejte do misky a nechte vychladnout.

  8. 7. Na víko mixovací nádoby položte misku a položte misku a vložte 200 gramů másla a odložte stranou.

  9. 8. Do mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku. Vložte vychladlý pudink a šlehejte/rychlost 3. Přes víko nádoby postupně přidávejte po kouskách 200 gramů másla a šlehejte, až veškeré máslo zašleháte do pudinku a vytvoří se hladký krém.

  10. 9. Vychladlý plát těsta potřete krémem a přiklopte druhým.

  11. 10. Nakrájejte na kousky a podávejte.

10
11

Tip

Do krému můžete přidat 15 gramů kakaového prášku v kroku 8. Na ozdobení můžete řez pokapat čokoládovou polevou.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobrý den, máte pravdu. V

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 18. dubna 2016 - 11:29.

    Dobrý den,

    máte pravdu. V popisu ingrediencí u KRÉMU má být vanilkový pudink. Chybu jsme opravili. Omlouváme se a děkujeme za upozornění. Je vidět, že jste pozorní kuchtíci.

    Mysch72, ano, pudink můžete nechat vychladnout přímo v mixovací nádobě. Jen to bude trvat o něco déle.

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Proc mam ten pudink

    Vložil mysch72 on 18. dubna 2016 - 09:29.

    Proc mam ten pudink predelavat do misky,kdyz po vychladnuti jej musim zase vratit do mixovaci nadoby ? Nemuze chladnout v te mixovaci nadobe? A ty dva balicky vanilkoveho cukru maji byt dva balicky vanilkoveho pudinku , ne? 

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • V ingrediencích máte

    Vložil majule on 7. února 2016 - 19:49.

    V ingrediencích máte vanilkový cukr a v popisu pudink. Jak tomu mám rozumět?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Za mně perfektní, moc jsme si

    Vložil lenka57 on 25. ledna 2016 - 21:47.

    Za mně perfektní, moc jsme si pochutnali Big Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,