thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
20min
Celkový čas
1h 50min
porce/procí
20 kus/kusů
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

rybízový drobenkový koláč - z německého receptu

těsto

  • 80 gram mandlí, loupaných
  • 370 gram másla, pokojové teploty, na kousky
  • 370 gram cukru
  • 500 gram polohrubé mouky
  • 3 čajová lžička vanilkový cukr, domácí výroba
  • 200 gram marcipánové hmoty, na kousky
  • 1 pytlík kypřícího prášku do pečiva
  • 5 kus vajec
  • špetka soli
  • 120 gram ovesných vloček
  • 500 gram červený rybíz, čerstvý
  • trocha moučkového cukru, na posypání

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. Vložte mandle do mixovací nádoby a sekejte 8 sek/rychlost 8.
  3. Přidejte 120 g másla, 120 g cukru, 120 g mouky a 1 lžičku vanilkového cukru, drťte 15 sek/rychlost 6. Vzniklou drobenku přendejte do misky.
  4. Vložte marcipán do mixovací nádoby, sekejte 5 sek/rychlost 5 a přendejte do nové misky.
  5. Do mixovací nádoby dejte 250 g másla, 250 g cukru, 380 g mouky, 2 lžičky vanilkového cukru, prášek do pečiva, vejce a sůl a míchejte stěrkou 25 sek/rychlost 4.
  6. Přidejte ovesné vločky a drcený marcipán a zamíchejte stěrkou 15 sek/rychlost 4,5.
  7. Těsto rozetřeme na připravený plech, poklademe rybízem a posypeme drobenkou.
  8. Koláč pečeme 35-40 minut (180°C), necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme na 20 kousků a podáváme.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

rybízový drobenkový koláč - z německého receptu

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: