3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Šalamounovy řezy


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

16 kus/kusů

Šalamounovy řezy

  • 240 gramů krupicový cukr
  • 250 gramů máslo
  • 25 gramů kakao, prášek, holandského typu
  • 250 gramů voda
  • 1 kus kypřicí prášek do pečiva
  • 300 gramů polohrubá mouka
  • 4 kusy vejce
  • 180 gramů rum
  • 100 gramů rozinek
  • 200 gramů strouhaného kokosu, a posypání
  • šlehačka, na ozdobení
  • 6
    33min
    Doba přípravy 8min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Popište zde přípravné kroky receptu
  2. 1. Troubu zapněte na 180°C a nechte předehřát. Plech na pečení vyložte pečícím papírem.

    2. Do mixovací nádoby dejte cukr, vodu, Heru nebo máslo a kakao a míchejte a současně zahřívejte, aby se tuk rozpustil 5 min./ 50° C/ rychlost 2.

    3. Z této směsi odlejte 100 g do misky a odložte stranou.

    4. K odložené směsi přilejte rum a odložte stranou.

    5. Do směsi zbylé v mixovací nádobě přidejte prášek do pečiva, mouku, vejce a míchejte těsto 1 min./ rychlost 3.

    6. K těstu v mixovací nádobě přidejte odměrku rozinek a míchejte dále 1 min./rychlost 3.

    7. Hotové těsto vlejte na plech a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 180°C cca 25 minut.

    8. Po dopečení řezy ihned posypte strouhaným kokosem a zalejte odloženou směsí s rumem.

    9. Před servírováním můžete ozdobit porce šlehačkou s třešní nebo jahodou.
10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář